top of page

Hoe open je een kokosnoot?


Hoe open je een kokosnoot
Grrrr, je hebt een kokosnoot gekocht in de supermarkt. Hij ligt al een tijdje op je te wachten, maar je weet je geen raad. Want hoe open je een kokosnoot? Dat probleem hebben wij jaren geleden al overwonnen. In eerste instantie werd de hamer tevoorschijn gehaald. Wat bleek, hoe open je een verse kokosnoot:

De hamer? Nee niet doen! Je slaat de noot kapot en wel zó kapot dat je hem niet meer goed kunt eten.


Uiteindelijk leerden we jaren geleden de truck om een kokosnoot te openen. Tjonge tijden herleven als ik zie hoe groot de kleine man inmiddels is geworden in dit filmpje.Je kunt een kokosnoot openen in zo’n 20 seconden tijd als je het wat vaker hebt gedaan. Je hebt alleen een goed keukenmes nodig, een beetje lef en een zeiltje of kommetje want bij het openen verlies je vaak wat kokoswater uit de noot.


Met een mes een kokosnoot openen

Hoe open je kokosnoot om te eten?

  1. Let bij het kopen van een kokosnoot goed op dat je kokosnoot er aan de buitenkant schoon en gezond uit ziet. Er mag geen schimmel opzitten. Als je de noot schudt hoor je het water klotsen. Goed zo! Dat is de noot die je zoekt.

  2. Helaas waren de kokosnoten in de supermarkt op het moment van de foto’s niet zo groot maar dat mag de pret niet drukken. Er kwam heerlijk vlees uit deze noot tevoorschijn.

  3. Hou je noot goed vast in je hand. Neem een stevig keukenmes en zorg er voor dat het scherpe blad naar boven wijst, niet naar de noot.

  4. Sla in het midden op de noot en draai de noot om

  5. Maak kleine bewegingen en sla steeds in het midden van de noot. Eerst denk je, er gebeurt niets. Het is net of het mes terug stuitert.

  6. Totdat….., je hoort plots het geluid veranderen. De noot is gebarsten en als je niet uitkijkt drupt als het vocht naar beneden.  Probeer het zoveel mogelijk op te vangen, want het is heel gezond en een goede dorstlesser.

  7. Je noot is open. Je hebt 2 helften. Om de harde buitenkant te verwijderen sla je met de achterkant van het mes opnieuw op de harde schil. Deze zal vrij eenvoudig steeds barsten zodat het vruchtvlees volledig vrij komt.


Een verse kokosnoot openen

In stukken of geraspt

Verse kokosnoot kun je in stukjes snijden en opsnoepen. Je ziet stukken vers kokosnoot ook wel eens in de supermarkt in klant en klaar verpakkingen. Dat is bij jou niet meer nodig want jij kent de truck nu en maakt voortaan een vers exemplaar open. Dat is gezond en nog goedkoper ook.


Geraspte verse kokos

Behalve snoepen, kun je de kokos ook raspen en gebruiken in je gebak en maaltijden.


Hoe open je een kokosnoot? Zo open je dus een kokosnoot!


Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page