top of page

Kokoscakejes met verse kokos


kokoscakejes met verse kokos
Kokoscakejes met verse kokos
Onlangs kocht ik een verse kokosnoot. Dat doen we thuis wel vaker, want een kokosnoot openen heeft iets spectaculairs terwijl het eigenlijk niet zoveel voorstelt. Verse kokosnoot is lekker om van te snoepen. Ik bak vaker met gedroogde geraspte kokos, laat ik nu eens met verse kokos gaan bakken.  Ik koos voor kleine cakejes omdat ze een hoog “cute” gehalte hebben. Kokoscakejes met verse kokos!

Verse kokos is rijk aan vezels, iets minder zoet dan gedroogde kokos. Gelukkig maar, want de gecondenseerde melk in de cakes is zoet genoeg

Hoe open je een verse kokosnoot? Heb jij dit al eerder gedaan?

Het heeft even geduurd voordat we thuis op een "nette" manier een kokosnoot konden openen. Gewoon met een hamer op een kokosnoot slaan zorgt eroor dat de noot versplinterd en je niet goed kunt eten. Hoe je de noot wel kunt openen kun je zien in dit filmpje.


kokoscakejes met verse kokos
Kokoscakejes met verse kokos

Kokoscakejes met verse kokos


Benodigdheden:

 1. 200 gram geraspte verse kokos

 2. 1 blikje gecondenseerde melk

 3. 100 gram bloem

 4. 35 gram boter

 5. 75 ml melk

 6. 1 ei

 7. 1/2 theelepel baking soda

 8. Snufje zout

Voor de glazuur:

 1. Ongeveer 100 gram poedersuiker

 2. Ongeveer 1 eetlepel rode limonadesiroop (zonder kleurstoffen)

Een tray met 12 kleine tulbandjes of een cupcake bakvorm.


Geraspte verse kokos

Recept voor cakejes met verse kokos

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven).  Vet je bakblik voor kleine cakejes in en bestuif het met wat bloem.

 2. Smelt de boter op een zacht vuur met de melk. Zodra de boter bijna is gesmolten, mag het vuur uit.

 3. Roer in een andere kom alle overige ingrediënten door elkaar. Bak de cakejes in de oven tot ze goud bruin zijn.

 4. Nu moet ik eerlijk zijn, ik heb niet genoteerd hoe lang dit duurde. Normaal bakken cupcakes in 20-25 minuten gaar. Ik raad je aan na een minuut of 18 bekijken hoever de cakejes zijn. Ik denk bijna klaar.kokoscakejes met verse kokos
kokoscakejes met verse kokos

Kokoscakejes met verse kokos zijn lekker natuurlijk, maar toch een beetje bloot. Meng poedersuiker door een eetlepel rode limonade (puur fruit zonder kleurstoffen). Dit doet wonderen. Doop je cakejes in de glazuur en laat de glazuur een beetje opdrogen.Hoe smaakt verse kokosnoot?

Verse kokos, hoe vind je het smaken. Heb jij er al eens mee gebakken? Je moet even een paar klappen uitdelen om de noot te openen, maar dan heb je ook wat bijzonders.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page