top of page

Homemade Food Notebook van Yvette van Boven


Homemade Food Notebook van Yvette van Boven
Rijen kook- en bakboeken. De één nog mooier dan de andere. Ik loop ze thuis regelmatig langs en vindt hier zoveel inspiratie. Tussen al die kook- en bakboeken, is dat ene boekje eigenlijk het meest geliefd. Dat versleten, beetje ouderwetse boekje met o.a. recepten van mijn moeder, een vriendin, collega’s van lang geleden. Sommige recepten in het boekje geschreven. Andere staan op vodjes, of printjes. Het zijn recepten van speciale mensen en geven je een bron aan culinaire herinneringen.

Homemade Food Notebook van Yvette van Boven

Notebookje

Kijk, links is mijn notebookje. Het is behoorlijk oud en er zitten een soort kaarten in waar je het recept op kunt schrijven. Het komt nog uit de tijd dat we alles met de hand opschreven. In boekjes, op briefjes. Er was nog geen internet. Je kon hooguit een kopie maken van een recept uit een boek. De allerhande werd van voor naar achter bekeken. Recepten werden eruit geknipt en in plakboeken geplakt.


Misschien ben jij van de “nieuwe generatie” en vindt je zo’n boekje niet echt nodig. Je kunt alles toch online bewaren? Je hebt tenslotte rijen bladwijzers, kunt lekker veel opslaan op pinterest of welke.nl. Het opslaan van recepten is heel handig. Maar…Zo af en toe eet je op je werk, op school of bij de ouders van vrienden, ineens iets heel erg lekkers. Vrijwel direct weet je bij het proeven dat jij het recept óók wilt hebben. Het bundelen van dat soort bijzondere herinneringen geeft veel voldoening.  Je geeft het een plekje voor later. De rest van je leven klinkt een beetje overdreven, maar voor mij voelt dat wel zo.


Homemade Food Notebook van Yvette van Boven

Yvette van Boven kan behalve koken en bakken, ook bijzonder tekenen. Dat deed ze vroeger op school al tijdens de lessen. Yvette heeft een wat nonchalante stijl, die je misschien ook kent van haar Homemade- kookboeken en bakboek.


De achtergronden zijn voorzien van prachtige aquarelkleuren. Op de kleurige vellen tekent ze vaak erg grappige tekeningetjes die vaak veel over Yvette zelf prijsgeven. Bijvoorbeeld haar liefde voor Frankrijk, het bourgondisch leven en haar liefde voor haar hond Marie.


Homemade Food Notebook van Yvette van Boven heeft een inhoudsopgave. Je denkt misschien; het is toch een notitieboek om recepten op te schrijven? Ja, inderdaad, maar het is zoveel meer.


Homemade Food Notebook Yvette van Boven

Hou dit schriftje lekker bij de hand!

Er staan allerlei fijne basics in die je best vaak nodig hebt. Want hoeveel eetlepels is een ounce of een cup? En hoe hoog zet je de oven als je recept 425 Fahrenheit aan geeft. Maar ook makkelijke basisrecepten om een dressing, een smakelijke olie, ketchup of en boter maken.


Homemade Food Notebook van Yvette van Boven

Plastic kaft, elastiek en een lint

Homemade Food Notebook van Yvette van Boven heeft een plastic kaft. Handig voor mensen zoals ik, die receptenboeken heel eenvoudig een gevoel geven, veel gebruikt te zijn. Ik probeer mijn boeken netjes te behandelen, maar op de een of andere manier laat ik altijd sporen achter. Dan bedenk ik mijzelf maar dat dit een boek dat beetje extra geeft. Het boekje heeft een lint om snel je recept te vinden en een elastiek om het boekje, met eventuele briefjes bij elkaar te houden.


Yvette heeft je bij wijnnotities een handje “verouderen” geholpen door wijnvlekken te tekenen.

Er is ook ruimte voor het noteren van cocktails (die u zich nog kunt herinneren) staat erbij.


Homemade Food Notebook Yvette van Boven

Speciale vrienden

Je kunt op een speciale pagina notities kwijt over je vrienden. Bijvoorbeeld voor als zij een speciaal dieet volgen, of een allergie hebben waar je rekening mee moet houden bij het koken. Verder vind je een kerst- of feestplanner; hoeveel dagen van te voren moet je welke stap moet doen. Ook is ook ruimte om recepten van vakantie te noteren die je niet vergeten moet op te zoeken.


Het  grootste deel van het Food Notebook, zijn de bladzijden om recepten te noteren. Gelukkig zijn dat er lekker veel!


Homemade Food Notebook Yvette van Boven

Culinair herinneringsdagboek

Een notitieboekje met lekkere recepten en herinneringen van een gezellig samenzijn. Ik kan het je van harte aanbevelen. Daarom vind ik het Homemade Food Notebook van Yvette van Boven is het ultieme cadeau om iemand cadeau te geven. Een cadeau met een persoonlijke touch, want je moet er natuurlijk wel een heerlijk recept in noteren, toch? Een recept die jullie vriendschap onderstreept.


Het lijkt me ook erg leuk om met een groepje een culinaire herinneringsboekje te geven, iedereen schrijft zo zijn eigen pagina. Een culinair herinneringsdagboek. Momenten waarop je papillen werden geprikkeld en vriendschappen hechter werden. Geef dit notebook een prominente plek in je boekenkast.


Nee, het hoeft niet in een paar maanden gevuld te worden. Zoals een goede wijn de tijd neemt om op smaak te komen, hebben de ingrediënten van het leven tijd nodig om een plekje in dit beste kookboekje van je leven te verdienen.


Het Homemade Food Notebook van Yvette van Boven

is te koop in de boekenwinkel.

EAN 9789063693978-- DANK --

Dit review is mogelijk gemaakt door de Fontaine Uitgevers.

Gerelateerde posts

コメント


bottom of page