Kleine bloem appeltaartjes. Gevulde appelkoekjes, Bloemige zoete appel tappas. Welke van de drie namen is het meest toepasselijk? Eigenlijk past iedere naam bij dit kleine zoete hapje met een klein zuurtje. En het leuke is: de bakjes kun je natuurlijk vullen met ingrediënten die jij lekker vindt. Je kunt ze ook hartig maken. Dan worden het kleine quiches, kleine bloemige pizza’s van hartig deeg of als je het sneller zoekt: van bladerdeeg.
Kleine appeltaartjes
Ik vulde mijn kleine bloem appeltaartjes met zelfgemaakte amandelspijs waar ik nog een restje van had, een beetje lemoncurd en appeltjes die ik kort karameliseerde met bruine suiker en een snufje kaneel.
Handig is natuurlijk een bloemenuitsteker. Heb je er geen, je kunt de bloem ook tekenen op papier en deze op je deeg plaatsen en handmatig uitsnijden.
Voor deeg van 10-12 bloemen gebruikte ik de helft van het basis recept om platte koekjes te bakken.
Hoeveel bloemen je kunt maken is ook afhankelijk van de dikte van je koekjes.
De afmeting van de bloemen is net iets groter dan de bakvorm voor cupcakes.
Vet de bakvorm in en bestrooi het blik met bloem.
Overtollig bloem wordt verwijderd.
De bloembakjes werden ongeveer 10-12 minuten gebakken in een oven van 175 graden (hete lucht oven).
De bakjes vulde ik met een klein beetje amandelspijs.
Op het amandelspijs smeerde ik een dun laagje lemoncurd.
Bak voor 12 bakjes 3 medium appels in kleine blokjes in een pan met wat bruine suiker en een snufje kaneel. Laat de appeltjes voorzichtig gaar worden. Waak er wel voor dat de appel geen appelmoes wordt!
Vul de bloembakjes met de gekarameliseerde appeltjes.
Eet smakelijk.
Comments