top of page

Koffie kaneel kruimelmuffins

Koffie kaneel kruimelmuffins
Cakes en cakejes, de ene keer wil ik graag een grote cake bakken, een andere keer kleine cakejes. Soms vind ik het ook prettig om kleine muffins of cupcakes te bakken omdat je ook andere hoeveelheden kunt kiezen. Je kunt er minder bakken, maar ook meer als dat zo uitkomt. De combinatie van kaneel en koffie is er zo eentje die het heel goed doet. Probeer het maar eens; voeg een snufje kaneel bij de gemalen koffie en je krijgt een heerlijk warme smaak. Deze koffie kaneel kruimelmuffins zijn voorzien van een lekker knapperig laagje.

Verdeel de kruimellaag over het deeg

Koffie kaneel kruimelmuffins

Benodigdheden voor 12 stuks:

 1. 260 gram zelfrijzend bakmeel

 2. 2 zakjes vanillesuiker

 3. 100 gram lichtbruine basterdsuiker

 4. 170 gram fijne witte suiker

 5. 2 eieren

 6. 2 zakjes goede instantkoffie

 7. 120 ml melk

 8. 60 ml neutrale olie als zonnebloemolie of arachide olie (pindaolie)

 9. 1 – 1,5 theelepel kaneel naar smaak

 10. 1/2 theelepel zout

Voor de kruimellaag bovenop:

 1. 80 gram bloem

 2. 50 gram (licht) bruine basterdsuiker

 3. 1 theelepel kaneel

 4. 65 gram koude boter in blokjes

 5. Mini snufje zout

Kaneel kruimelmuffins met koffie

Muffins met koffie kaneel en kruimels maken

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden bij een hete lucht oven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Vul het cupcakebakblik met bakingcups. Bij mij was dat niet echt nodig. Deze Brim bakingcups blijven ook zonder bakvorm goed in vorm. Helaas zijn ze niet heel makkelijk verkrijgbaar in Nederland, ik heb ze besteld in China.

 2. Klop de eieren goed luchtig en licht van kleur. Mix de suikers mee. Voeg de overige ingrediënten toe en klop het geheel kort door tot het gemengd is; maar niet langer. Verdeel het beslag over de bakingcups.

 3. Knijp de ingrediënten voor de kruimellaag met je handen tot een kruimelig deeg. Je hebt voor een kruimellaag koude boter nodig, dit gaat niet goed met olie. Je kunt natuurlijk ook plantaardige boter kiezen als je dat graag wilt. Knijp de kruimels niet te fijn, zoals ik deed….. Ik had ze eigenlijk liever iets grover gehad.

 4. Verdeel de kruimels over de cakejes en bak de muffins in 20-22 minuten gaar.

 5. Haal muffins en cupcakes altijd direct na het bakken uit de vorm. Doe je dit niet dan heb je kans dat de bakingcups loslaten door het vocht dat uit de cakejes een weg naar buiten zoekt.


Bewaren

Bewaar de muffins goed afgesloten. Invriezen gaat ook heel goed.Gerelateerde posts

Commentaires


bottom of page