Koffiepudding | Carola Bakt Zoethoudertjes
top of page

Koffiepudding

=

Koffiepuding zelf gemaakt
Zo af en toe vind ik het leuk om zelf pudding te maken. Je kunt ze gewoon bij de supermarkt kopen, maar zelf maken is eigenlijk goed te doen en er zitten geen onnodige ingrediënten in. Daarbij hou ik van koffiesmaak met veel koffie erin en dit kun je zelf een beetje beïnvloeden, je kunt het type melk zelf kiezen. Ook kun je een deel van de melk vervangen door slagroom of wat dacht je van een scheut koffielikeur?

En... heb je kleine puddingvormpjes? Die zijn zo cute om de pudding in te presenteren. Op een schoteltje lijkt het ineens heel wat, maar met die recept voor koffiepudding merk je dat het heel gemakkelijk is. Dit eenvoudige recept is voor 4 kleine puddinkjes, maar wil je meer maken of een grote pudding, vermenigvuldig dan het recept.


Suiker in plantaardige melk

Zelf gebruik ik gewone melk maar ook steeds vaker een plantaardige melk. Wat mij opvalt is dat sommige merken plantaardige veel suiker bevatten en anderen minder tot bijna niets. Dat is prima, maar hou hier rekening mee bij gebruik in recepten.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Wil je jouw pudding extra lekker maken? Vervang een deel van de melk door slagroom

Koffiepudding

Benodigdheden voor ongeveer 500 ml pudding:

  1. 370 ml amandelmelk of melk naar keuze

  2. 90 ml sterke koffie

  3. 10 ml koffielikeur (bij meer of minder pas de hoeveelheid melk aan)

  4. 80 gram lichtbruine basterdsuiker

  5. 1 theelepel goede oploskoffie voor extra koffiesmaak

  6. 6 blaadjes gelatineblaadjes

Ook nodig:

  1. 4 kleine puddingvormpjes of 1 grote van 500 ml, kleine cakevorm of oude puddingvorm van een kant en klaar pudding uit de supermarkt

  2. Eventueel toeven Chantillycrème of slagroom

  3. Sprinkles of chocolade koffieboontjes


Koffiepudding heerlijk dessert

Recept koffiepudding

  1. Week de gelatineblaadjes minimaal 15 minuten in koud water.

  2. Verwarm de melk en roer de suiker door de melk tot het is opgelost, voeg het zakje koffiepoeder erbij en de sterke koffie.

  3. Knijp het vocht uit de gelatine en voeg het bij de melk. Roer het door tot het is opgelost.

  4. Voeg als laatste de koffielikeur erbij.

  5. Spoel de puddingvormpjes om met koud water en laat het teveel aan water kort afdruipen.

  6. Vul de puddingvormen en laat afkoelen.

  7. Laat de pudding 3 uur opstijven.

  8. Los de pudding. Zit er een dekseltje op de bovenkant, dan gaat dit eenvoudig. Eventueel kun je de pudding iets helpen door de achterkant van een lepeltje of mes aan de zijkant wat lucht aan de zijkant vrijkomt. Ook kun je de puddingvorm een paar seconden in heet water laten staan. De pudding zal makkelijker gelost kunnen worden.

  9. Maak je koffiepudding nog lekkerder en mooier met een toef slagroom of chantillycrème en versier het toetje met sprinkles, hagelslag of chocolade koffieboontjes.




Gerelateerde posts

bottom of page