top of page

Kruidcake cupcake


Kruidcake cupcake
Cupcakes, wat zijn ze lekker en allemaal verschillend. Maar dan ineens heb je plotseling een cupcake te pakken die opvallend van smaak en structuur is. Een cupcake waarvan de smaak van de toef heel subtiel is, zacht, niet vet en een goede balans vormt met met de cake onder de toef. Een opvallende cupcake, een winnaar. Bijvoorbeeld Ellemieke’s winnaar Kruidcake cupcake.

Ellemieke en Rudolf  samen op de foto

Onlangs had ik een gezellig freubeldagje (een dagje “taarten” met mede gepassioneerde thuisbakkers)  en zat ik bij de koffie ineens met deze winnaar in mijn handen. Een heerlijke kruiden cupcake met een zachte toef waar je een vleugje anijs in proefde. Ellemieke verklapte me later die dag dat ze met het recept van kruidcake cupcake een prijs gewonnen had.

Rolroosjes voor op de Kruidcake cupcake

Rolroosjes? Die maak je volgens de how to in deze link.


De kruidcake cupcake kreeg de naam “Taj Mahal”.

Hoe maakte Ellemieke deze cupcake waarvan de toef gekleurd is met een natuurlijke kleurstof en hoe kwam ze uiteindelijk in een workshop bij Rudolph van Veen terecht?

Lees het verder op het blog dat ik schreef voor Taarten Decoreren.

Helaas is de webpagina van Taarten decoreren gestopt en is het recept verloren gegaan…….


logo taarten decoreren

Deze heerlijke cupcakes waren tevens te zien op de website van Cupcakes Take The Cake. Dit is een Amerikaanse site welke dagelijks één of meerder cupcakes showt.

Schermafbeelding van Cupcake take the cake

Gerelateerde posts

Bình luận


bottom of page