top of page

Limoncello maken


Limoncello maken
Mijn eigen merk Limoncello
Vrienden en bekenden kijken wel eens vermoeid als ik weer iets zelf wil gaan maken. “Je kunt het toch ook kant en klaar kopen?” zeggen ze. Ja, dat kan, maar het is zoleuk om een proces mee te maken. Natuurlijk kun je het gewoon kopen in de winkel maar zelf maken heeft ook zijn charme. En da’s een leuke en vooral lekkere uitdaging!

Maak je iets zelf, dan ben je ook de baas. Meer of minder citroen, meer of minder suiker. En… hoe zou dit recept smaken bij gebruik van sinaasappel? limoenen? Gevriesdroogde aardbeien? Of met vanillestokjes als smaakmaker, dat lijken me allemaal lekkere varianten.


Eigenlijk maak je met Limoncello niet de drank volledig zelf. Je geeft een zachte wodka een upgrade!


Limoncello maken
Citroenen voor in de Limonello

Ik had al vaker gehoord dat je Limoncello zelf kunt maken, maar toen Mariette van Zoetrecepten mij erover vertelde was ik verkocht.


Zin in de zomer?

Dan moet je nu aan de slag want Limoncello moet net als een goede wijn rijpen. Gelukkig is deze citrusverwennerij wel wat sneller gerijpt. Vandaag aan de slag? Over een week of 5-6 zit je te genieten met een glaasje zelfgemaakte citroenlikeur in je hand.


Limoncello maken
Limoncello de kleur van de zomer

Limoncello likeur maken

afkomstig van Mariette’s blog: Zoetrecepten

Benodigdheden:

 1. 700 ml zachte wodka

 2. 8  citroenen (zo mogelijk biologisch)

Voor de siroop

 1. 350 gram suiker

 2. 200 ml water


Limoncello maken
De geur van Limoncello maken

Zo kun je zelf limoncello maken

 1. Voor de limoncello kun je het beste biologische citroenen gebruiken. Je hebt heel veel schillen nodig voor het goddelijke drankje en de schillen worden langdurig geweekt in de wodka. Ze zullen het grootste deel van de smaak én kleur afgeven aan de drank. Dit geldt natuurlijk ook voor de gifstoffen.

 2. Met een fijnschiller schil je de schillen van de 8 citroenen. Het voordeel van een fijnschiller in plaats van een mesje is, dat je automatisch bijna niets van de witte bittere laag onder de schil mee schilt.

 3. Vul een pot van ongeveer een liter met 700 ml. wodka en de schillen.

 4. Laat de pot met wodka en citroenschillen 3 weken staan op een donkere en zo mogelijk wat koele plek. Schud de pot af en toe een beetje om en om. Zo komt het onderste weer boven en wordt alles goed gemengd.

 5. Natuurlijk kon ik het niet laten om even de pot te openen. Bij dit drankje hoef je door het hoge alcoholgehalte niet bang te zijn dat het gaat bederven. Oei, wat ruikt het lekker!

 6. Na drie weken is het tijd om de drank zoeter te maken. Maak een suikersiroop door het water en de suiker op een medium vuur te verwarmen. Kook de siroop een paar minuten door. Daarna mag het vuur uit. Laat de siroop goed afkoelen.

 7. Roer de siroop nu door het wodka en plaats het opnieuw een paar weken weg.

 8. Zeef de citroenen uit de Limoncello. Vul de schone flesjes met Limoncello. Proeven is toegestaan!

 9. Vooral lekker goed gekoeld waan je jezelf op vakantie in Italië.


Limoncello maken
Een cadeau Limoncello
Leuk om te krijgen én leuk om te geven.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page