top of page

Makkelijke slagroomtaart

Makkelijke slagroomtaart
Slagroomtaarten zijn bij ons favoriet in huis. Af en toe maak ik uitstapjes door een Paris Brest te maken, of variaties op een sneeuwster of een cakerol. Je kunt met een slagroomtaart alle kanten uit omdat de smaak zich breed leent met klassieke smaken. Van heerlijke zomerfruit als aardbeien en blauwe bessen tot mokka en chocolade. Als tegenhanger van de slagroom is het biscuit licht en luchtig en vetvrij. Die twee samen hebben weinig structuur, daarom is het extra lekker om de rand rondom de taart een crunch te geven met geroosterde amandelen of nougatine. Net wat je lekker vindt en in huis hebt. Daarbij ziet de taart er goed aangekleed uit. Bovenop is de taart gevuld met taartvulling. Dat is lekker makkelijk en de heren thuis houden erg van monchoutaart, dus dit zal goed smaken. Natuurlijk kun je zelf de taart ook versieren met fruit naar smaak. Het is een supersnelle feesttaart geworden en met dit recept lukt het jou ook.

Stevige slagroom maken

Slagroom maak je extra stevig door te kiezen voor slagroom met het liefst 35% of 40% vet. Ook kun je slagroomversteviger toevoegen. Zelf voeg ik graag een deel mascarpone toe. Dit maakt de slagroom een stuk steviger en stabieler, maar omdat het minder dan 1/3 van de vulling is smaakt de taart absoluut nog naar slagroom.


Delen van de slagroomtaart eerder maken

Soms is het handig om een deel van de taart al eerder te maken. Dan zet je de taart supersnel in elkaar op de dag dat je het gaat eten.

Biscuit kun je eerder maken. Goed afgedekt kun je biscuit zo'n 2-3 dagen bewaren. Eventueel kun je het nog eerder maken en invriezen.

De geschaafde amandelen of nougatine kun je eerder roosteren en goed afgesloten bewaren.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Slagroomtaart met 3 lagen en taartvulling

Makkelijke slagroomtaart

Benodigde ingrediënten voor een taart van 20 cm

Voor het biscuit:

 1. 205 gram ei

 2. 120 gram suiker

 3. 8 gram vanillesuiker

 4. 3 gram bakpoeder

 5. 90 gram bloem

 6. 30 gram maïzena

 7. Snufje zout


Voor de vulling

 1. 500 gram slagroom, 100-150 gram slagroom extra werkt wel heel relaxt

 2. 250 gram mascarpone

 3. 1 zakje vanillesuiker

 4. Suiker naar eigen smaak

 5. 3 zakjes slagroomversteviger

 6. ½ pot kersenjam of aardbeienjam


Ook nodig:

 1. 125 gram geschaafde amandelen, b.v. van de Lidl

 2. 1 blikje taartvulling naar smaak

 3. Eventueel 4-5 eetlepels rode bessenlikeur of likeur naar smaak

 4. 1 bakblik van 20 cm

 5. Spuitzak en spuitmondje

Hou je nog iets ei over? Liever iets teveel ei dan te weinig. Je kunt best iets extra meemixen met dit recept.
Slagroomtaart met rand van geroosterde geschaafde amandelen

Makkelijke slagroomtaart recept

 1. Bak het biscuit met de ingredienten in het lijstje hierboven volgens de manier in dit artikel. Laat het biscuit goed afkoelen.

 2. Maak gebruik van de warme oven door direct de geschaafde amandelen na het bakken zo'n 8-10 minuten te roosteren in de nog warme oven. Roer de amandelen een paar maal een beetje om met een lepel en laat het afkoelen.

 3. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de slagroomversteviger. Klop de mascarpone los en voeg dit bij de slagroom. Meng de twee door elkaar en zoet het naar smaak met wat suiker. Zet de slagroom koud.

 4. Draai het biscuit om. De onderkant is vaak het mooist gebakken, dit wordt nu de bovenkant. Snij de taart op 2 plekken doormidden zodat er 3 delen ontstaan. Je kunt een taartzaag gebruiken, maar zelf vind ik het prettiger om met een goed broodmes de lagen te snijden.

 5. Trempereer eventueel wat likeur over de eerste laag biscuit. Smeer een dun laagje jam over het biscuit en bedek de laag met slagroom. Je kunt het met een spatel op de laag smeren maar met een spuitzak gaat het verdelen vaak een stuk makkelijker.

 6. Herhaal nog een laag. Verdeel met een spatel slagroom langs de zijkant en bovenop en smeer het egaal uit.

 7. Duw de geschaafde amandelen voorzichtig tegen de zijkant van de taart.

 8. Spuit aansluitende toeven bovenop of een lange toef door de circulerende beweging te maken rondom de zijkant met de spuitzak.

 9. Vul de binnenkant bovenop de taart met taartvulling.

 10. Bewaar je taart in de koelkast.Makkelijke slagroomtaart

Liever meer slagroom dan minder

Met 750 gram slagroom en mascarpone zou je in totaal voldoende moeten hebben om de taart te maken. Maar er is niets zo erg dan als je bovenop een rand aan het spuiten bent en je hebt niet genoeg slagroom. Vandaar dat ik je aanraad iets meer slagroom te maken. Het restje komt vast op en je hebt genoeg vulling om ontspannen een mooie taart te maken.


Slagroomtaart bewaren

Deze makkelijke slagroomtaart is vers het allerlekkerste. Bewaar de slagroomtaart goed gekoeld maximaal 2-3 dagen. Je kunt de taart ook invriezen, maar persoonlijk zou ik dit niet doen omdat de taart dan sterk in smaak achteruitgaat; de slagroom niet strak ontdooit en de cake door het invriezen iets zal uitdrogen en harder worden.Plakje van favoriete slagroomtaart


Gerelateerde posts

Progrestaart

Comments


bottom of page