top of page

Mini appeltaartjes


Mini appeltaartjes
Kleine taartjes, wat zijn ze leuk! Als je deze mini-taartjes in een vormpje bakt zou je het op zijn Frans een tartelette kunnen noemen. Dat klinkt meteen een stuk chiquer toch? Deze mini appeltaartjes zijn gemaakt met een koekbodem die bedekt is met frangipane.

Eigenlijk lijkt frangipane op een iets dunner amandelspijs met wat boter. Frangipane is een geweldig lekkere tussenlaag in taarten. Beleg het met noten of met fruit zoals appel zoals bij deze kleine appeltaartjes. Kies voor kleine appeltjes, dan doen de kleine plakjes appels samen je een beetje denken aan appelroosjes.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.



Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes


Benodigdheden per 4 stuks van ongeveer 8 cm:

  1. 100 gram bloem

  2. 45 gram koude boter in blokjes

  3. 20 gram poedersuiker

  4. Snuf zout

  5. 1 eigeel

Voor de frangipane:

  1. 30 gram boter

  2. 30 gram suiker

  3. 1 zakje vanillesuiker

  4. 90 gram amandelmeel

  5. 1 ei

  6. 1 theelepel lemoncurd

  7. Snuf zout

Voor de appellaag:

  1. 1,5 tot 2 kleine appeltjes, mijn appeltjes vond ik eigenlijk wat te groot

  2. Suiker

  3. Kaneel

Ook nodig:

  1. 4 taartvormpjes

  2. Poedersuiker

  3. Eventueel wat slagroom of chantillycrème en spinkles


Prik de bodem van de tartelette in met een vork

Mini appeltaartjes maken

  1. Kneed de ingrediënten voor de bodem van de kleine appeltaartjes snel door elkaar en laat het 30 minuten koelen.

  2. Verwarm de oven na 25 minuten voor op 160 graden bij een hete lucht oven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  3. Vet de vormpjes in, bestrooi het licht met bloem. Rol het deeg uit (ongeveer 5 mm) Snij een cirkel van 12 cm en leg het in de vormpjes. Duw het deeg in de vorm en prik gaatjes in de bodem.

  4. Bak de losse bodem 10 minuten en haal het uit de oven.

  5. Meng de ingrediënten voor de frangipane door elkaar en verdeel het over de vier iets afgekoelde taartbodems.

  6. Schil eventueel de kleine appeltjes, maar je kunt de schil ook laten zitten voor meer kleur. Snij de appel in vieren en haal het klokhuis weg. Snijd smalle strookjes appel.

  7. Leg de stukjes appel zo over de frangipane dat ze als een roosjes over elkaar heen vallen.

  8. Strooi wat suiker met kaneel over de appeltjes.

  9. Bak de mini appeltaartjes in ongeveer 35-40 minuten gaar.


Kleine appeltaartjes met franigpane

Over de top

Strooi wat poedersuiker voor het opdienen over de taartjes.

Toefje slagroom of chantillycrème met wat glanzende sprinkles doet het altijd goed maar is niet echt noodzakelijk.


Kleine appeltaartjes met appel bovenop de frangipane

Gerelateerde posts

Logo Carola Bakt Zoethoudertjes
Carola van CarolaBaktZoethoudertjes

ZOET vs HARTIG

RECEPT vs EIGEN WEG GAAN

GEZOND vs ZONDIG 

SNEL KLAAR vs TIKKIE INGEWIKKELD

... maar altijd lekker creatief bezig in de keuken én meestal gaat de oven aan.

Ontvang al dat lekkers zo in je mailbox!

Bedankt voor je aanmelding

CAROLA BAKT ZOETHOUDERTJES

©2024 Carola Bakt Zoethoudertjes 

Carola Bakt Zoethoudertjes is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64248224.

bottom of page