Kleine taartjes, wat zijn ze leuk! Als je deze mini-taartjes in een vormpje bakt zou je het op zijn Frans een tartelette kunnen noemen. Dat klinkt meteen een stuk chiquer toch? Deze mini appeltaartjes zijn gemaakt met een koekbodem die bedekt is met frangipane.
Eigenlijk lijkt frangipane op een iets dunner amandelspijs met wat boter. Frangipane is een geweldig lekkere tussenlaag in taarten. Beleg het met noten of met fruit zoals appel zoals bij deze kleine appeltaartjes. Kies voor kleine appeltjes, dan doen de kleine plakjes appels samen je een beetje denken aan appelroosjes.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Mini appeltaartjes
Benodigdheden per 4 stuks van ongeveer 8 cm:
100 gram bloem
45 gram koude boter in blokjes
20 gram poedersuiker
Snuf zout
1 eigeel
Voor de frangipane:
30 gram boter
30 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
90 gram amandelmeel
1 ei
1 theelepel lemoncurd
Snuf zout
Voor de appellaag:
1,5 tot 2 kleine appeltjes, mijn appeltjes vond ik eigenlijk wat te groot
Suiker
Kaneel
Ook nodig:
4 taartvormpjes
Poedersuiker
Eventueel wat slagroom of chantillycrème en spinkles
Mini appeltaartjes maken
Kneed de ingrediënten voor de bodem van de kleine appeltaartjes snel door elkaar en laat het 30 minuten koelen.
Verwarm de oven na 25 minuten voor op 160 graden bij een hete lucht oven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.
Vet de vormpjes in, bestrooi het licht met bloem. Rol het deeg uit (ongeveer 5 mm) Snij een cirkel van 12 cm en leg het in de vormpjes. Duw het deeg in de vorm en prik gaatjes in de bodem.
Bak de losse bodem 10 minuten en haal het uit de oven.
Meng de ingrediënten voor de frangipane door elkaar en verdeel het over de vier iets afgekoelde taartbodems.
Schil eventueel de kleine appeltjes, maar je kunt de schil ook laten zitten voor meer kleur. Snij de appel in vieren en haal het klokhuis weg. Snijd smalle strookjes appel.
Leg de stukjes appel zo over de frangipane dat ze als een roosjes over elkaar heen vallen.
Strooi wat suiker met kaneel over de appeltjes.
Bak de mini appeltaartjes in ongeveer 35-40 minuten gaar.
Over de top
Strooi wat poedersuiker voor het opdienen over de taartjes.
Toefje slagroom of chantillycrème met wat glanzende sprinkles doet het altijd goed maar is niet echt noodzakelijk.
Kommentit