top of page

Mugcake met amandelmeel, amaretto en amaretti


Mugcake met amandelmeel, amaretto en amaretti cake in een mok
Het was tegen 16.30 dat ik thuis kwam. Mijn 2 tassen boodschappen liet ik voor wat het was. Ik had een idee en dat moest nu gebeuren. Sorry, maar daar heb ik af en toe last van. De amaretti had ik al een paar dagen lonkend naar me zien kijken. Ik wilde graag een mugcake maken met een Italiaanse tint en wel nu!  En zo stond er niet veel later de mugcake met amandelmeel, amaretto en amaretti.

Ik dacht geen moment meer aan mijn boodschappen. Ik zocht een plekje op de bank om deze waardige mugcake leeg te eten.


Hmmm lekker, niets meer aan veranderen!

Deze heerlijke mugcake is gemaakt met amandelmeel, de amaretti koekjes zijn besprenkeld met amaretto. Ze zijn niet helemaal klefnat, want een klein knapppertje met eten is wel zo lekker.

Om niet te overdrijven met de amandelsmaak koos ik als extra smaakmaker een goede koffie. Om te zorgen dat de mugcake lekker goed rijst koos ik voor baking soda.


Mugcake met amandelmeel, amaretto en amaretti cake in een mok

Mugcake met amandelmeel, amaretto en amaretti

Benodigdheden:

 1. 3 eetlepels lichtbruine suiker

 2. 3 eetlepels amandelmeel (of ander gemalen notenmeel, ik maal het in mijn koffiemolen)

 3. 2 eetlepels bloem

 4. 1 medium ei

 5. 1 eetlepel olie

 6. 1 eetlepel melk

 7. 1 zakje of flinke theelepel goede koffiepoeder (b.v. een espressostick van Nescafé)

 8. 2 theelepels amaretto amandellikeur

 9. 1/4 theelepel baking soda  (geen baking soda in huis? Kies dan 1 theelepel bakpoeder)

 10. 4 amaretti (Italiaanse koekjes of eventueel 1-2 bitterkoekjes of ander koekje naar keuze)

 11. Snufje zout

 12. Mijn beker is 330 ml.

Mugcake met amandelmeel, amaretto en amaretti cake in een mok

Zo maak je deze mugcake met amandelmeel, amaretto en amaretti

 1. Plaats je beker op een schoteltje. Mocht je cake over de mok heen druipen en dat vind ik zelfs lekker, dan hoef je niet de magnetron schoon te maken. Een cake die over de mok heen druipt is vaak wat luchtiger, smeuïger, een beetje meer fudge-achtig. Moet ik nog meer mooie woorden verzinnen om je te overtuigen om te kiezen voor lava over je mok?

 2. Maak 3 kleine amaretti wat fijner en sprenkel hier 1 eetlepel amaretto over.

 3. Vul je beker met het amandelmeel, bloem, zout, licht bruine suiker, olie, melk, het ei en 1 eetlepel amaretto en koffiepoeder. Mix het geheel goed door met een vork. Voeg de baking soda toe en de koekjes met amaretto. Roer goed door. Zet je beker op een schoteltje.

 4. Iedere magnetron is anders. Je cake reageert zelfs anders op iedere beker. Deze zijn tenslotte van een ander formaat en van een ander materiaal gemaakt.

 5. De cake heb ik niet in 1 x gebakken in de magnetron. De cake leek behoorlijk over de beker heen te gaan. Je ziet dat de druppels al langs de beker liepen, maar het overdreven rijzen stop je met een korte stop.


Hoelang moet de cake in de magnetron?

Mijn magnetron van 800 watt: 1 minuut en 30 seconden, daarna nog tweemaal 10 seconden

Van deze waarde uitgaande zou de cake gaar moeten zijn in jouw magnetron

 1. Magnetron van 600 watt 1 minuut en 50 seconden, daarna nog tweemaal 10 seconden

 2. Magnetron van 1000 watt 1 minuut en 10 seconden, daarna nog tweemaal 10 seconden


Mugcake met amandelmeel, amaretto en amaretti cake in een mok

Thuis in je eigen huis en toch een beetje in Italië. Veel genot met je Italiaans getinte snelle cake uit de magnetron.


Gerelateerde posts

Comments