top of page

Oliebollen met banketbakkersroom


Oliebollen met banketbakkersroom
Met oudjaar eten we graag oliebollen. Ik kijk er ieder jaar weer naar uit. Het liefst bak ik ze zelf want daar kan wat mij betreft geen oliebollenkraam tegenop! Naast een flinke schaal met oliebollen, want met oudjaar mag je best meer dan één oliebol eten, is het ook heel leuk om een luxe variant te serveren. Met weinig moeite maak deze oliebollen met banketbakkersroom. Eigenlijk is het heel gemakkelijk om te maken. Met dit recept tover je iedere oliebol om in een waar feestje. Je kunt de oliebollen gevuld presenteren, maar je kunt ze op verzoek ook ter plekke vullen voor je familie of gasten. Bewaar de banketbakkersroom in een spuitzak met een mooi spuitmondje.

Banketbakkersroom, (vanille) pudding of gele room

Banketbakkersroom kent staat bekend onder vele namen.

Banketbakkersroom of gele room zelf maken

Oliebollen met banketbakkersroom

Benodigdheden:

 1. 10-18 oliebollen

 2. Recept voor banketbakkersroom volgens dit recept

 3. Spuitzak

 4. Mooie spuitmond

 5. Poedersuiker

Oliebollen met banketbakkersroom

Oliebollen met banketbakkersroom maak je zo

 1. Maak eerst de vulling want deze moet goed afkoelen. Je kunt de vulling ook een dag eerder maken.

 2. Gebruik het recept van banketbakkersroom volgens de link bij de ingrediënten. Je kunt met 1 recept tussen de 10 en 18 oliebollen maken. Een beetje afhankelijk van hoe groot de oliebollen zijn en of je een bescheiden of een flinke vulling in de oliebollen spuit.

 3. Vul de spuitzak met een mooi spuitmondje met de banketbakkersroom. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

 4. Bak de oliebollen naar smaak en laat ze iets afkoelen of koop oliebollen van goede kwaliteit. Zelf oliebollen maken doe je met dit heerlijke recept of eventueel een pak oliebollenmix uit de supermarkt.

 5. Snij de oliebol bovenop door, maar zorg dat je hem niet helemaal doorsnijdt. Spuit een recht streepje onderin de oliebol gevolgd door iets brede streep met een zigzag of andere spuittechniek.

 6. Strooi wat poedersuiker over de oliebol voor een winters effect en serveer direct.

Een oliebol met een heerlijke vulling van banketbakkersroom

Oliebollen met banketbakkersroom bewaren

Dien je de bollen niet direct op? Dan kun je de oliebollen en de banketbakkersroom het beste apart bewaren. Je kunt de ongevulde oliebollen eventueel afgesloten buiten de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Pimp ze eventueel een dag door ze kort in de oven te verwarmen. De magnetron kan ook, maar hier worden ze slapper van.

Bewaar de banketbakkersroom in de koelkast en vul de oliebol pas op het moment dat je ze ook serveert.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page