top of page

Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine


Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine
Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine
Al vaker maakte ik ijs zonder ijsmachine, maar ik geloof dat het nog nooit zo lekker was als dit ijs! Dat komt niet alleen door de magische naam van Oreo’s in de titel, ik denk dat het komt door de combinatie van de chocoladesmaak, gecondenseerde melk  en een beetje kahlua, een koffielikeur. Het kleine beetje alcohol in de koffielikeur zorgt ervoor dat het ijs niet te hard kan bevriezen en het is natuurlijk heel erg lekker! In plaats van ijs zo in een bak in de vriezer te plaatsen, besloot ik er echt een taart van te maken en hem naar een mooie taartschaal te verhuizen. Wat een ideaal dessert na en fijne maaltijd of barbecue.

Eigenlijk eet ik zelf nooit zoveel ijs. Het ijs in veel Nederlandse ijssalons vind ik allemaal een beetje hetzelfde smaken. Alleen in Italië leef ik op in de ijssalon en geniet ik iedere dag van van de meest magische smaak combinaties met onder andere cookies, fudge, fruit, cake, swirls en andere smaakbelevingen. Zo zit chocolade-ijs in Italië zo bomvol chocolade dat het bijna zwart is. Ik heb in Italië wel eens gevraagd wat  voor ingrediënten ze in het ijs verwerken, omdat het zoveel lekkerder is dan bij ons. Mascarpone? Nee, schudden ze destijds, maar een antwoord kreeg ik niet. En zo gaat de zoektocht door naar het lekkerste zelfgemaakte ijs. Dit is er eentje die zo in mijn ijssalon mogen pronken, tenminste, als ik een ijssalon zou hebben.


Je kunt de guilty pleasure maken als prachtige ijstaart, maar ook zonder poespas in een bak zal hij net lekker smaken.

Ik heb er een behoorlijke guilty pleasure van gemaakt. Door een ijstaart te maken zonder koek aan de buitenkant bespaar je jezelf zo’n 1,5 pakje oreo’s en een hoop calorieën, maar als taart vind ik hem hierdoor wel mooier geworden. En je hoeft natuurlijk geen groot stuk te nemen, ….. maar het mag wel.


Op zoek naar ijs dat je het niet ieder half uur hoeft te roeren, maar zo de diepvries in schuift? Stop, want je hebt het ideale recept gevonden!

Zelf ijs maken is behalve heel leuk eigenlijk ook erg makkelijk. Als je zelf ijs maakt kun lekker experimenteren met eigen smaken.


Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine

Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine

Benodigdheden:

  1. 200 ml slagroom

  2. 250 gram mascarpone

  3. 2 eetlepels cacaopoeder

  4. 30 ml Kahlua of andere koffielikeur (2 eetlepels)

  5. 2 pakjes oreo’s

  6. springvorm van 20 cm

Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine
Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine

Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine recept

Klop de slagroom stijf. Klop de mascarpone los en mix hier de gecondenseerde melk, het cacaopoeder en de kahlua door. De Kahlua versterkt niet alleen de smaakcombinatie met de chocolade, het zorgt er ook voor dat het ijs niet tot een ijsblok kan bevriezen. Klop hier kort de opgeklopte slagroom doorheen.


Knijp zo’n 6-7 oreo’s (afhankelijk of je niet gaan snoepen van de koekjes tussendoor) in stukken en voeg ze toe bij de mix.


Bekleed de springvorm met bakpapier. Zo weet je zeker dat straks je ijstaart niet aan de vorm vast gevroren zit. Draai oreo’s van elkaar en bedek hiermee de bodem. Vul de vorm met de ijsmix. Bedekt de bakvorm met een pendaalemmerzak en verhuis hem naar de diepvries.

Maal ongeveer 4 stuks oreo’s helemaal fijn. Hiermee versier je straks de bovenkant.Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine
Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine

Als je de taart gaat versieren moet je snel werken. Zeker als het warm is in de keuken.

Na ongeveer 8 uur is je taart klaar. Draai zo’n 8 stuks oreo’s van elkaar los en bedek de zijkanten van je ijstaart hiermee. Zet de oreokruimels klaar. Als je de taart gaat versieren moet je snel werken. Zeker als het warm is in de keuken. Bedek de zijkanten met de oreokoekjes en versier de bovenkant met de kruimels.De ijstaart is op een mooi bord niet te versmaden, maar op een taartstandaard is hij  natuurlijk nog mooier.

Een taart waarvoor de oven niet eens aan hoeft! Ik vind hem echt heeeeeel erg lekker. Absoluut een aanrader voor de oreo- en ijsliefhebber!

Bewaren

Gerelateerde posts

Comments