top of page

Piece of Kate door Emily Lichthart


Piece of Kate door Emily Lichthart
Peggy Porschen zei onlangs over “cakepeople”: “Als je zelf niet tot de “cakepeople” hoort vind je ze eigenlijk een beetje raar.  Ze zijn de hele tijd maar bezig met cakes, cakes, cakes.” En echt, ik voel me behoorlijk aangetrokken tot die tekst en volgens mij ben ik niet de enige.
Daarom vond ik het ook zo heerlijk om de roman te lezen van Emily Lichthart; Piece of Kate. Uren en uren cakes, cakes, cakes. En dat zonder een keuken vol bloem of een aanrecht vol vaat. Gewoon lekker alleen op de bank met een boek.Dat is langdurig calorieën absorberen, zonder aan te komen. Heerlijk!!

Piece of Kate is een verrukkelijke gekozen titel van een feelgood roman waarin Kate haar leven totaal omgooit door van de ene op de andere dag een taartenwebwinkel te beginnen.

Al snel belandt Kate op het filmfestival en tussen de BN’ers waar ze een charmante zakenman ontmoet. Hij wil Kate onder zijn hoede nemen en haar bedrijf groot maken.


Natuurlijk gaat niet alles zoals Kate het voor ogen had. Maar…..onderschat de vriendschap van echte vrienden niet!

Piece of Kate is lekker jong, vlot geschreven en grappige roman. Het verhaal is natuurlijk verzonnen maar Emily’s liefde voor het bakken druipt van de pagina’s als ganache over een fluweelzachte chocoladecake. Hier en daar komt haar ervaring in de keuken ook terug. Net als iedere keukenprinses gaat bij Emily ook niet alles goed in de keuken. De mislukte frambozentaart met rijst is dan ook geen verzinsel in het boek.

Piece of Kate door Emily Lichthart

Mag ik je voorstellen aan de schrijfster van Piece of Kate?

Emily Lichthart. Ik ontmoette haar op de boekpresentatie van Peggy Porschen; Cakes in bloom. Hier werd ook het boek van Emily gepresenteerd, een duopresentatie.


Over Emily

Emily is een 20-jarige student Engels in Groot Brittannië. Als student heb je wel enige uren college in de week maar je houdt ook tijd over. Dus toen de mogelijkheid er was voor uitgeverij Luitingh-Sijthoff een boek te schrijven, en wel in 3 maanden, greep Emily de kans en schreef deze grappige feelgood roman.

In dit korte filmpje vertelt Emily hoe de samenwerking met de uitgeverij is gekomen,  haar liefde om te bakken en wat ze van het boek van Peggy Porschen vindt.


Bekijk hier het youtube filmpje met een kort interview.


Zo wispelturig als ik kan zijn, is ook mijn leesgedrag. Lees ik meestal gevaarlijke thrillers,  geschreven door Noord Europese schrijvers of buitenlandse literatuur; op zijn tijd neem ik een afslag naar wat luchtiger lectuur.


Piece of Kate door Emily Lichthart

Kijk ik bij een thriller wellicht wat serieus al lezend in de metro. Bij Piece of Kate zullen medereizigers zich af en toe hebben afgevraagd wat ik aan het lezen was. Er moest bij Piece of Kate toch met enige regelmaat lekker gelachen worden, waar ik me op dat moment ook bevond.


Wat de toekomst gaat brengen? Dat weet Emily zelf ook nog niet maar het zal me niets verbazen als ze haar schrijftalent gaat benutten en het aantal titels op haar naam zal toenemen.


Piece of Kate van Emily Lichthart

is verkrijgbaar bij de boekenwinkel. ISBN 9789024567393 Je kunt de roman Piece of Kate door Emily Lichthart ook bestellen bij Bol.com.

-- DANK --
Graag wil ik de uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor de mogelijkheid dit boek te lezen en te reviewen.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page