top of page

Pink Ribbon koekjes


Pink Ribbon koekjes

Ieder jaar kleurt de maand oktober even roze. Dat klinkt heel lief en aardig maar een diep verscholen drama verschuild zich onder deze kleur. Borstkanker. Speciaal hiervoor bakte ik deze Pink Ribbon koekjes. Dames, we zijn even zusters van elkaar; onze borsten mogen dan de voedsters zijn van de toekomst, machtige aandachtstrekkers zijn, de kans dat onze borsten op een dag een verkeerde celdeling maken en er borstkanker ontstaat is momenteel 1 op 8.

Daarom vraagt Stichting Pink Ribbon in de maand “aandacht voor borstkanker. Aandacht voor de borstkankerpatiënt van vandaag die de juiste behandeling en optimale begeleiding verdient. Daarom financiert Pink Ribbon projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt.” (van website van Pink Ribbon).

Soms, heel onverwacht word ik zomaar overvallen door een idee. Dat kan op de meest rare plekken of in de meest rare situaties zijn. Heb jij dat nu ook wel eens? Het beste is dat ik het idee meteen opschrijf, anders is het net als met dromen: het verdwijnt in een diepe put waar het heel donker is en je het niet meer terug kunt vinden. Zo bedacht ik me opeens al pratend met een collega over de Pink Ribbon actie: Ik ga koekjes maken. Netjes verpakte borsten met een Pink Ribbonstrikje.  ’s Avonds thuis gekomen vond ik extra inspriatie na het lezen van het blog van Femke van Rossum. De slogan bovenaan haar website stimuleerde meteen tot verder lezen:“Today is a gift,  Thats is why it is called the present”

Femke is een geweldige schrijfster. Helaas vinden haar teksten inspiratie uit eigen ervaring.Mijn leven is de barre tocht meer dan waard, maar ik zou o zo graag een keertje onbezorgd op reis gaan. Een tripje naar Barcelona of een weekje Turkije. Zon, zee, strand en verzekerd zonder zorgen. Maar ik hoef geen vakantiebestemmingen van anderen te lezen om herinnerd te worden aan het feit dat ik doorlopend verzekerd ben voor een  last-minute reis naar onbekende bestemming.”


Behalve bloggen heeft Femke ook een paar boeken uitgegeven: De kracht van mijn geest en Vandaag gaat het goed met me. Je kunt ze bestellen via de boekhandel.


Maar nu: laten we gaan bakken dames. Denk, bedenk, herdenk, gedenk deze maand. Hou het zoet en bak voor elkaar.


Hoe bak je deze Pink Ribbon koekjes? Je vindt de how to op de website van Taarten Decoreren.

HELAAS IS DE WEBSITE VAN TAART DECOREREN OFFLINE GEGAAN EN DUS OOK DE HOW TO HOE JE DEZE KOEKJES MAAKT.

Taarten Decoreren

#decoreren #koekjes #TaartenDecoreren

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

bottom of page