top of page

Pumps bakken met speciale bakvorm

Pumps bakken met speciale bakvorm

Geen idee hoe het met jou zit, maar in een winkel met taartspulletjes wil ik eigenlijk alles zien, alles lezen, alles voelen en het liefst alles uitproberen.


Helaas, bij mij in de buurt is er geen winkel met taartspulletjes en dan is online bestellen vaak een handige optie. Er zijn best veel online winkels maar in Duitsland is echt een hele


grote taartdecoratie-webshop: Mein Cupcake En Mein cupcake komt naar Nederland!


De trendy webshop heeft ook filialen in Engeland, Oostenrijk en Frankrijk. Na de zomer zal er een Nederlandse webshop geopend worden. België, Spanje en Italië zullen snel volgen.

Pumps bakken met speciale bakvorm

Op de site vond ik werkelijk bijna alles op het gebied van het decoreren van taarten, koekjes en veel meer. Maar ook prachtige bakvormen van goede kwaliteit. Beginners zullen smullen maar ook de gevorderde thuisbakker kan hier los gaan.

Overigens kun je de winkel van Mein Cupcake zelf ook bezoeken mocht je in de buurt van Keulen zijn. Het is gevestigd in de Severinstrasse 138.

Hmmm, wanneer gaan wij eigenlijk weer naar Keulen??

Op zoek tussen al dat leuks, wilde ik iets opvallends voor jullie uitzoeken om te gaan maken. Iets wat ik in Nederland eigenlijk nog niet ben tegen gekomen. Hoewel ik met mijn 1,79 meter niet graag op pumps loop vind ik ze wel iets magisch hebben. Vandaar dat ik deze vrouwelijke bakvorm van pumps wel heel erg leuk vond.


Pumps bakvorm van Birkmann

De levering werd na 2 werkdagen thuis bezorgd. Zelfs de verpakking van de High heels doet een vrouwenhart bonzen. Het is verpakt in een prachtige “schoenendoos”.

In de doos zit een stevige bakvorm met anti-aanbaklaag en is van het merk Birkmann.

Snel aan de slag! Ik heb tweemaal een cake gebakken. Een cake bak je met het basisrecept: 1 ei, 50 gram bloem, 50 gram suiker en 50 gram boter en 1,5 gram bakpoeder en een snufje zout.  Ik gebruikte dit recept in drievoud. Driemaal is echter te veel, maar maal 2 net te weinig voor 1 pump.

Zelf heb ik een cakevormpje die ik vaker gebruik als ik wat deeg over heb. Dan bak ik een klein cakeje erbij. Dat gebeurde ook dit maal.

deeg lekt weg via randen van de vorm

Tip: Bij de eerste bakbeurt lekte een deel van het deeg uit de vorm. Ook onder op de bakplaat vormde zich een klein gelekt hoopje cake.

Bij de tweede baksessie heb ik wat bakpapier tussen de kritieke delen onderin gestopt, waar het deeg eruit dreigt te druppen. Hierdoor zat de bakvorm lekker strak. In de overige gleuven heb ik de vorm rijkelijk betrooid met bloem dat ik in de spleten liet zakken. Dit hielp erg goed bij de tweede baksessie.

meel om lekken te stoppen

Hier kun je zien dat het meel netjes het deeg in de bakvorm hield, net als het bakpapier.

Je kunt de pumps natuurlijk naturel eten. Ook kun je de cake bakken met een kleurtje in het deeg of een chocoladedeeg bereiden. Maar je kunt hem ook bekleden met Royal Icing, botercrème, marsepein, fondant of ganache.

Wat je ook kiest, ik heb gemerkt dat het niet meevalt om de schoen te versieren. Je bakt een kleine 3D vorm vol bochtjes, hoekjes enzovoort.

versieren met royal icing

De schoen wordt ingesmeerd met Royal Icing. De zijkant ging vrij goed maar de instap van de schoen lukte niet goed omdat royal icing de zwaartekracht opzoekt……  Die foto hoort eigenlijk thuis op mijn blooperpagina.

Bij de tweede schoen heb ik gekozen voor witte ganache: 100 gram slagroom koken, vuur uit en hier 200 gram witte chocoladestukjes doorheen roeren. Na het afkoelen, als het lekker stevig wordt kun je hier de high heels mee insmeren. Het is handiger om je cake niet in de diepvries te bewaren vind ik zelf, anders zal de koude van de koeling je ganache zo snel doen stollen dat je het al gestold is voordat je het goed uitgesmeerd hebt.


verven met cacaoboter en fondant dusten

Na het insmeren ging de schoen wél in de koelkast om af te koelen. Na het koelen kun je namelijk wat onregelmatigheden een beetje met je blote hand bijwerken. De ganache smelt een beetje en je vingers maken het geheel dan wat gladder.Je kunt de schoen eventueel verven met cacaoboter. Meer weten over verven met cacaoboter kun je hier vinden. Ga je verven met cacaoboter? Hou de schoen dan voor het verven buiten de koelkast! Anders stolt je verf zodra het in aanraking komt met het koude oppervlak.

Na een aantal lagen cacaoboter vermengd met een poeder kleur, versierde ik de schoen met kleine pareltjes. Ze zijn gemaakt met een kleine siliconen parelmold en gedust met eet eetbaar goudpoeder. Ook sprenkelde ik wat goudpoeder over de pump.

high heels bakvorm cake

Om 3D pumps te maken hoef je geen professionele bakker meer te zijn. Met deze leuke bakvorm van Birkmann kun jij het zelf ook!

Met dank aan Mein Cupcake voor de mogelijkheid om te bakken met de Pumps bakvorm!

Gerelateerde posts

Comments