top of page

Rolroosjes maken van fruitella

Rolroosjes maken van Fruittella
Rolroosjes maken van fruitella
Al eerder maakte ik  je chique roosjes van Fruittella. Dit keer leer ik je 2 soorten eenvoudige rolroosjes zelf te maken. Normaal maak ik ze van fondant. En laat ik meteen eerlijk zijn, dat gaat een stuk makkelijker. Fondant laat zich eenvoudiger kneden. Maar… het is wel heel erg leuk om van van die heerlijke, best stevige snoepjes roosjes te maken.
Rolroosjes maken van Fruittella
Rolroosjes maken van fruitella

Rolroosjes maken van fruitella?

Hartstikke leuk om te doen en ze zien er heel leuk uit op een zomers taartje of bijvoorbeeld bij je Paas-dessert!


Ik ga je twee soorten roosjes laten zien. Voor kinderen zal dit best moeilijk zijn want de snoepjes zijn best eigenwijs.

Leg de blaadjes fruittella op elkaar voor het rolroosje

Laat de Fruitella voor het verwerken in de zon liggen of een beetje in de buurt van je verwarming. Dan zijn ze iets eenvoudiger te kneden.

Kneed ieder stukje eerst tot een bal en vervolgens tot een rondje. De rondjes hoeven niet heel strak te zijn. Ken jij een roos met allemaal perfect dezelfde blaadjes?  Je zou de randjes nog ietsje dunner kunnen drukken. Dat is iets mooier.


Het is een plakkerige boel. Mijn ervaring is als je roos niet meer wilt luisteren dat het tijd is om je handen te wassen.

Leg de bloembladeren op een rij en rol ze niet te strak op.

Duw de buitenste roosblaadjes van fruittella iets naar buiten

Als je het heel perfect doet en je snijdt de bloem door de midden, dan heb je nu twee bloemen. Bij fondant is dit geen probleem, maar bij Fruittella is dit meer een uitdaging. Je kunt de bloem die niet zo mooi is weer opnieuw gebruiken om te kneden. Bij Fruittella rolroosjes lukt het me bijna niet in één keer 2 roosjes te maken. Geen probleem, we rollen gewoon verder.


Eventueel kun je de blaadjes iets naar buiten vouwen met een mesje of spatel, voor een wat chiquere bloem. Maar het is zeker niet persé nodig.


Rolroosjes, de eenvoudige versie maken

Kneed een stukje Fruitella wat zachter. Hoe zachter hoe handiger. Voor dit roosje is het mooier als je het snoep uitrolt en dat kan alleen als het lekker soepel is. Je kunt het overigens ook met de hand doen als je rollen maar niets vindt en ook niet iedere roller is hier handig voor. Ik heb een kleine roller voor dit soort fijne werkjes.

Rol het snoepje plat

Probeer een lang stukje te rollen. Is je uiteinde een puntje geworden, snij dit er dan af.

Rol de fruittella op

Rol het strookje niet te strak op en probeer het zo voorzichtig mogelijk in twee te snijden. Heb je geluk? Dan heb je 2 roosjes. Vind je de ene kant mooier dan de andere? Snij dan de mooie kant af naar wens en hergebruik je “mislukte” Fruittella opnieuw.


Bij fondant zal ook dit roosje veel vaker in één keer goed gaan. En dan heb je er in één rol-sessie meteen twee.

Rolroosjes maken van Fruittella

Fruitella roosjes kun je heel makkelijk maken en bewaren tot gebruik. Ze worden niet veel harder. Wil je een taart ermee versieren? Je kunt ze vast-plakken in een laag ganache of glazuur. Ook kun je ze op een cocktailprikker prikken en zo in een taart of cupcake steken.


Roosjes maken doe je natuurlijk ook gewoon voor de fun.


Fruittella, heb je er al eens wat anders mee gedaan dan alleen opeten?

#decoratie #moederdag #snoep #Valentijnsdag

0 opmerkingen

Gerelateerde posts