top of page

Sierlijk bladerdeeghapje met knakworstje


Sierlijk bladerdeeghapje met knakworstje

We borrelen wat af. Hapjes bij een gezellig avondje, een verjaardag en bij de feestdagen. Vaak worden worstjes in bladerdeeg gerold en afgebakken. Lekker snel klaar. Niet bij dit sierlijk bladerdeeghapje met knakworstje. Door het bladerdeeg op een speciale manier in te snijden gaan ze er prachtig uitzien. Dat ziet er gezellig uit op de borrelplank! Bladerdeeg wordt buiten de koeling al snel erg zacht en onhandelbaar. Ga je aan de slag met het recept? Maak eventueel de helft van de hapjes en hou de rest van het bladerdeeg nog in de koelkast. Zo hou je controle over het bladerdeeg. Je kunt de hapjes ook eerder maken en in de koelkast afgedekt bewaren en af te bakken terwijl de gasten er al zijn.


Een prachtig borrelhapje dat je zelf heel gemakkelijk kunt maken.

Tips: Op zoek naar meer controle van het bladerdeeg

Bewaar de cirkels bladerdeeg in de koelkast en haal er steeds één cirkel uit om aan te snijden. Ook kun je een houten snijplank koelen in de koelkast en hier op werken. Het bladerdeeg blijft dan langer koud.


Uiteindelijk bakte de hapjes eigenlijk mooier af dan ik verwacht had. Dit komt mede door het verse bladerdeeg dat je steeds vaker in de supermarkt kunt vinden. Onder andere van tante Fanny, inmiddels ook van Jan (je kent ze van de poffertjes en pannenkoeken) en bij de Lidl. Zelf maken is nog lekkerder, maar uit de schappen is een goede en snelle keuze.  Daarbij kun je dit handig op voorraad hebben. In de koelkast of in de diepvries.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

vers bladerdeeg gebruiken

Sierlijk bladerdeeghapje met knakworstje

Benodigdheden:

 1. 1 rol vers bladerdeeg of 1 pak uit de diepvries

 2. 1 blik mini-worstjes

 3. Ei

 4. Sesamzaad

 5. Eventueel een smaakmaker om in te dippen zoals mosterd

 6. Een schaaltje van 14 cm die je kunt gebruiken om een cirkel te stansen

worstje oprollen

Sierlijk bladerdeeghapje met knakworstje

 1. Haal het bladerdeeg uit de diepvries of uit de koelkast. De plakken uit de diepvries hebben iets meer tijd nodig om op temperatuur te komen. Dep de kleine worstjes droog.

 2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 190 gaden als je een hete lucht oven hebt of op 210 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 3. Stans cirkels uit het bladerdeeg met een schaaltje of gebruik een bord van dit formaat en trek cirkels met een mesje. Snij de cirkel in vier, zie de foto hierboven. 

 4. Wordt het bladerdeeg vrij zacht, verhuis het dan bladerdeeg naar de koelkast. Het snijden in bladerdeeg werkt een stuk fijner als het steviger is. Je kunt natuurlijk ook snel werken.

 5. Ieder kwart van de cirkel gebruik je voor een hapje. Snij ieder kwart in  met 3 strepen die elkaar niet mogen raken. Eerder bakte ik broodjes met appel met deze techniek; hier kun je het ook goed zien. Leg het worstje in het midden en sla de zijkanten over het worstje heen op zo’n manier dat de openingen zichtbaar zijn.

 6. Kluts het ei en smeer de hapjes in met ei.

 7. Strooi het sesamzaad over de borrelhapjes en bak ze in 15-17 goudbruin en gaar.

Sierlijk bladerdeeghapje met knakworstje
Bak borrelhapjes met bladerdeeg het liefst vlak voor het opdienen, dan zijn ze het allerlekkerst.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page