top of page

Snelle chocolade mousse met Kahlua


Snelle chocolade mousse met Kahlua
Makkelijke recepten die geweldig lekker zijn en je vol trots kunt presenteren, daar kun je er toch niet genoeg van hebben toch? Deze snelle chocolade mousse met Kahlua wordt gemaakt met slechts 3 ingrediënten. Heel handig is dat je de mousse al eerder kunt maken om jezelf last minute stress te besparen na een diner. Kahlua; dat is een heerlijke koffielikeur. Wist je trouwens dat je dit zelf kun maken? Het recept vind je in dit artikel.

Er zijn een paar dingen waar je wel op moet letten. De slagroom wordt stevig geklopt maar wordt door de pure chocolade nog iets steviger. Om de mousse een extra boost te geven is er iets Kahlua toegevoegd; een heerlijke koffie-likeur. Te veel koffielikeur zal de mousse minder stevig maken, dus uitschieten met Kahlua is in dat geval geen goed idee.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Tip: Liever nog meer koffiesmaak aan deze chocolademousse? Voeg dan 1 of 2 zakjes goede instantkoffie toe naar smaak. Probeer eerst 1 zakje en voeg eventueel er nog eentje toe.
Chocolademousse met slechts drie ingredienten; dat is makkelijk!

Snelle chocolade mousse met Kahlua

Benodigdheden voor 4 kleine glaasjes, vermeerder eventueel het recept:

  1. 100 gram pure chocolade in stukjes

  2. 200 gram slagroom, liefst 35 of 40% vet

  3. 3 eetlepels Kahlua of maak zelf koffielikeur met dit recept

Ook nodig:

  1. Spuitzak met mooi spuitmondje

  2. Versiering


Mag ik je versieren

Sprinkle, chocolade koffieboontjes of andere eetbare versiering maken je dessert nog aantrekkelijker. Denk met Kerstmis, Pasen, Sinterklaas, Vader- of Moederdag aan leuke chocolaatjes die in die periode verkrijgbaar zijn.

Snelle chocolade mousse met Kahlua

Snelle chocolade mousse met Kahlua

  1. Verwarm de slagroom op een zacht vuur en voeg de pure chocolade in stukjes toe. Roer de chocolade tot deze egaal is opgenomen in de slagroom, zet de warmte uit en voeg de Kahlua toe. Ben je echt een zoetekauw, dan kun je nog wat fijne suiker toevoegen, maar zelf vind ik dat niet nodig.

  2. Laat de mix enkele uren tot een nacht afkoelen in de koelkast tot het geheel volledig is afgekoeld en er stevig uitziet. Handig is om het direct af te laten koelen in de kom waarin je het later luchtig in gaat mixen.

  3. Klop de koude mix luchtig en stevig als slagroom. Vul je spuitzak met een mooi spuitmondje voor een chic effect en spuit de mousse in de glazen.

  4. Versier de snelle chocolade mousse met Kahlua met sprinkles of andere eetbaar lekkers en bewaar het dessert koel tot het serveert gaat worden.

Versier je chocolade mousse met sprinkles, chocoladeboontjes of andere eetbare versiering


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page