top of page

Sorbetijs met watermeloen wijn maken


Sorbetijs met watermeloen wijn maken
Sorbetijs met watermeloen wijn maken

Tijdens de vakantie was ik kattenoppas voor meerdere katten in de buurt. En liep ik van kat één naar kat twee, dan kwam ik ook andere katten tegen wiens baasje op vakantie was. En ook deze poezen miauwden behoorlijk en vroegen om wat aandacht. Jammer, jammer dat ik alleen allergisch ben voor katten, dus zodra ik thuis ben moet ik goed mijn handen wassen.


Als bedankje voor het oppassen kreeg ik een paar heerlijke food-tijdschriften en een flesje zomerse wijn cadeau. Die tijdschriften werden meteen verslonden en de lichte watermeloenwijn verdween vooralsnog in de koelkast. Omdat het al weken en weken mooi zomers weer is leek het me heerlijk om hier sorbetijs of granita van te maken. 


Watermeloen wijn veranderd in sorbet ijs

Sorbetijs met watermeloen wijn is heel makkelijk en erg lekker als het zo warm is. Lekker een beetje lepelen uit een glas!  Ik mis wel een beetje kleur bij deze wijn, maar dat mag de pret niet drukken; als je meer kleur zoekt, kies dan een andere smaak.

Natuurlijk kun je ieder lichte wijn gebruiken of appelcider(Jills of Apple bandit). Deze watermeloenwijn bevat 6,9% alcohol. Liever geen alcohol? Kies dan voor een 0,0% versie!


Een schepje sorbetijs van watermeloenwijn is ook erg leuk als bij een grand dessert voor een andere textuur en een prikkelende, want andere smaaksensatie.

Sorbetijs met watermeloen wijn maken

Sorbetijs met watermeloen wijn maken

Benodigdheden:

  1. Fles lichte zomerwijn

  2. Bak met deksel die geschikt is voor de diepvries

  3. Vork

Sorbetijs met watermeloen wijn maken
Sorbetijs met watermeloen wijn maken

Sorbetijs met watermeloen wijn maken

  1. Gebruik een bak met deksel om het ijs in te vriezen. Ik koos voor een grote, platte bak. Dan gaat het invriezen een stuk sneller!

  2. De eerste 1,5-2 uur wordt de vloeistof vooral kouder en ontstaan er nauwelijks ijskristallen. Probeer na 2 uur ongeveer 1 x per uur de vloeistof door te roeren. De eerste malen deed ik dit door de schaal en weer te bewegen, pas na meerdere uren had ik een vork nodig om de ijskristallen los te maken.

  3. Bij sorbetijs van fruit ontstonden er fijne kristallen. Bij deze fruitige zomerwijn ontstonden er grote schilferige ijskristallen.

  4. Na een uur of 7-8 was het ijs klaar voor gebruik. Het is op dit moment echt heel warm, 30+ graden en dat was te merken aan het ijs.

  5. Eet je ijs direct na het opscheppen. Heerlijk om uit een glas te lepelen op een warme dag, maar ook mooi als basis van een grand dessert.

Tip: Ook na enkele dagen was het ijs nog heel goed en had prachtige kristallen. Lekker handig dus bij een etentje: maak het ijs eerder!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page