top of page

Spicy kaneelijs van kaneelstokjes zonder machine

Spicy kaneelijs van kaneelstokjes zonder machine
Spicy kaneelijs van kaneelstokjes zonder machine

Vond jij het vroeger als kind ook zo lekker om zo’n grote kaneelstok te krijgen. Dat heeft een heel eigen smaak. Een tijdje geleden was ik met een taartvriendin op stap; we zwichten voor een lekker ijstje. Het was exact die smaak van kaneelstokjes van de kermis, wat een verassing. De smaak van kaneelstokken of kaneelstokjes is heel anders dan het kaneel dat we in de keuken gebruiken. Het is iets pittiger van smaak, echt heel lekker. Spicy kaneelijs van kaneelstokjes zonder machine, dat kun je vast zelf maken bedacht ik me. Zogezegd, zo gedaan.

IJs met gemalen kaneelstokjes; lekker pittig en anders dan de gebruikelijke kaneel


Spicy kaneelijs van kaneelstokjes zonder machine

 1. 250 gram mascarpone

 2. 200 ml melk

 3. 100 gram kaneelstokjes (bovenstaande kocht ik bij de Lidl)

 4. 50 gram suiker

 5. 1 eetlepel sterke drank om de structuur iets beter te krijgen, dit proef je niet terug

 6. Lekker: snufje chilipoeder

 7. wat decoratie: stukjes kaneelstok of mooie sprinkles

 8. Diepvries bestendig bakje

 9. Omdat je het ijs regelmatig moet doorroeren, kun je niet langer dan 1 uur van huis weg

Spicy kaneelijs van kaneelstokjes zonder machine

Spicy kaneelijs van kaneelstokjes zonder machine maken

 1. Stamp de kaneelstokjes fijn en maal ze eventueel in een blender of koffiemolen. Meng de ingrediënten goed door elkaar bewaar het in een afgesloten bakje in de diepvries.

 2. Roer het ijs iedere 45 tot 60 minuten door. Bij elkaar duurde het bij mij al snel zo’n 8-10 uur. Het zal ook afhankelijk zijn van de kracht van je diepvries maar ook het bakje waar je de vloeistof indoet. Groot en plat zal sneller bevriezen dan een diepe vorm.

 3. Het allerlekkerst is het als je dit ijs na 10-12 uur eet. Omdat er wat sterke drank in zit wordt het ijs niet keihard. Na een dag is het echter toch best stevig geworden.

 4. Haal het kaneelijs daarom iets eerder uit de diepvries om het iets zachter te laten worden. Dit kan gewoon in de koelkast. Zo’n 30-45 minuten van tevoren is prima. Dan is het ijs nog steeds lekker stevig, maar het laat zich makkelijker scheppen.


Eet smakelijk!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page