top of page

Start je eigen koekjesclub!


Start je eigen koekjesclub!
Als moeder ga je niet zo vaak meer uit.  Hoe heerlijk het gezinsleven dan ook mag zijn, af en toe heb je gewoon behoefte aan een portie lekker ouderwets lachen met vriendinnen. Uit of thuis en liefst met heerlijke hapjes en drankjes erbij.

Gewoon een avondje ongegeneerd lekker lachen

Voordat ik fanatiek bakte heb ik een een tijdje taarten gedecoreerd. Bij de leukste taarten online ontdekte ik dat er allerlei clubjes zijn waar gelijkgestemden met elkaar oefenden in het decoreren van taarten; oftewel freubelen*.  Zo ben ik in een clubje beland en later in een andere clubje fanatieke taart decorateurs. Ik was nog het minst fanatiek en was in die tijd vooral aan het bloggen maar bleef gezellig komen.  Toen dat clubje ophield, ontstond er een klein nieuw dierbaar clubje.Ik noem ze mijn zoete taartvriendinnen

Ieder van ons zoete vriendinnenclubje heeft een eigen leven en alles wat daarbij komt kijken. De beslagkom van het leven zit vol leuke en minder leuke ingrediënten die regelmatig door elkaar geroerd worden. Ook al wonen we niet niet zo dicht bij elkaar, af en toe moeten we elkaar echt even zien om wat leuks te doen. Dat pakt vaak letterlijk en figuurlijk zoet uit. Zo gingen we chocolade proeven (en niet alleen proeven!) in Antwerpen, samen zoet freubelen* of naar een taartenbeurs.


* bij elkaar zijn en ieder werkt aan een eigen project van fondant of marsepein

Iedereen heeft wat lekkers gebakken

De koekjesclub is een verhaal over een groep vrouwen. Eén keer per jaar komen ze bij elkaar en bakken ze allemaal koekjes voor elkaar plus een extra verpakking die naar een goed doel gaat. Het zijn magische avonden vol lekkers en wijn, maar het zijn vooral avonden vol vriendschap. Het is zo herkenbaar.


Ieder hoofdstuk in de koekjesclub begint met een recept. Als enthousiaste thuisbakker zal je vreselijk lachen om de humor en smullen van de recepten. Ik was zelf nog maar bij hoofdstuk 1 van het boek, toen ik al meteen het eerste recept wilde bakken.We besloten een eigen koekjesclub te organiseren. Yes. Onze eigen clubje! En weet je wat zo leuk is: iedereen geeft zijn recept prijs op papier en zo ontstaat op termijn een prachtig koekjesboek met dierbare herinneringen van mijn taartvriendinnen. Een koekjespoezie-album!


Waarom organiseer jij eigenlijk niet je eigen koekjesclub?

Leuk, leuk, leuk. Koekjes, welke ga ik bakken, wat is handig en lukt altijd, welke zijn lekker. En dan ineens is het zover. Blij, een beetje positief zenuwachtig. Heb ik alles, weet ik het adres, hoe laat moet ik gaan. Het werd een avond om nooit meer te vergeten. Een vriendschap die beproefd werd door onvoorziene omstandigheden en deze hindernis glansrijk doorstaan heeft.


Start je eigen koekjesclub!

Hoe leuk zo jij dat vinden? Start je eigen koekjesclub. Een eigen clubje dames met dezelfde passie: Bakken of taarten decoreren. Zou jij het leuk vinden om een eigen koekjesclub te organiseren?


Start je eigen koekjesclub! Bak koekjes voor elkaar

Zo start je jouw eigen koekjesclub!

Helaas heb ik het echt te druk om dit groots te organiseren, maar ik heb ideeën voor je om zelf aan de slag te gaan:

  1. “Misbruik”  de ruimte onder dit blog om met elkaar in contact te komen. Stel jezelf voor, wie ben je en waar woon je en laat eventueel je e-mailadres achter.

  2. Zie je iemand staan die bij je in de buurt woont en waarbij je graag zou willen aansluiten? Reageer op de oproep onder dit blog of bij het e-mailadres.

  3. Je kunt ook een eigen Facebookgroep aanmaken, waar liefhebbers zich kunnen melden. Dit kan een open of besloten groep zijn, net wat je wilt.

  4. Netwerken! Je hebt facebook, maar wees eventueel creatief met twitter, pinterest of instagram. Tag en zoek personen die perfect bij jou clubje lijken te passen.

  5. Je kunt bij de website van de leukste taarten, het forum opzoeken en daar een oproepje plaatsen. Zo heb ik mijn zoete vriendinnen ook gevonden.

  6. Of zoek een clubje leuke dames van de sportclub. Of wat dacht je van die leuke mamma’s op de school van je kinderen? Doe eens gek; organiseer een koekjesclubje!


Niets moet, alles mag. Of het nu eenmalig is of een lange traditie, wie weet ontstaan er leuke vriendschappen.Lachen is gezond en samen bakken veel gezelliger!

start-je-eigen-koekjesclub20161015_0005

Links boven: Alles is liefde koekjes zonder suiker of suikervervangers

Links onder: Koekjes met rozen en pistache

Rechts boven: Witte chocoladekoekjes met cranberry’s,

Rechts midden: Biscotti

Rechts onder: Chili chocolate chip cookies


Koekjes waar het mee begon

Oh ja, waar begon ik eigenlijk mee. KOEKJES. Onze eerste koekjesclub: Vijf maal 12 koekjes in een prachtige verpakking vond een prachtig doel: Een groep lieve mensen die al wat ouder zijn en zelf niet meer kunnen bakken. Naast samen lachen en bakken is samen snoepen ook echt een aanrader. Welke koekjes werden er gebakken?


Zoete liefde kun je bewaren, dus er rust nog van alles in de diepvries voor later!!


Ik ben benieuwd, ga jij een koekjesclub organiseren?


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page