top of page

Stevia plant


Stevia, verveine, citroen melisse en Marokkaanse munt
Stevia, de poeders en druppels gebruik ik eerlijk gezegd niet. De druppels en poeders hebben nog maar weinig met de mooie groene Stevia plant te maken. Het blijft een bewerkt product en de meningen over of het nu wel of niet gezond is lopen uiteen.

Graag wil ik je de steviaplant graag laten zien.

Niks gefabriceerd, het plantje zelf. Het is een prachtige plant die inderdaad een enorme zoetkracht heeft. Niet om mee te bakken, maar om bijvoorbeeld je thee te zoeten.  De eerste keer dat ik stevia in mijn thee kreeg is een aantal jaar geleden. Het was een prachtig glas met allerlei kleurige bloemetjes en enkele blaadjes stevia.

Ik was verbaasd over de zoetkracht. Het is een ander soort zoet dan die van suiker. De steviablaadjes prikkelen je tong en gehemelte een beetje. De smaak blijft nog even hangen in je mond en tong. Een aparte gewaarwording.


Stevia, echt een aanwinst om te kweken in je “theetuin”, naast de citroen melisse, de Marokkaanse munt en citroen verveine.

Stevia, verveine, citroen melisse en Marokkaanse munt
Het is begin mei en tijd om eens in je tuin of balkon te kijken of je plek hebt voor nuttige en lekkere tuinplantjes.

Alles over de steviaplant

Waarom zou je voor deze plantjes kiezen in je tuin of balkon

  1. Het zijn prachtige groene planten.

  2. Je hebt slechts enkele blaadjes nodig om je thee te zoeten of meer smaak te geven.

  3. De zoete smaak van de groene blaadjes is even wennen. Het is een ander soort zoet dan je gewend bent. Vooral bij Stevia blijft de zoetheid lang in je mond hangen.

  4. Je gasten zullen het erg leuk vinden om de thee gezoet te krijgen met stevia bladeren. Stevia? De naam is bekend, maar het plantje zelf nog vrij onbekend.

  5. Bakken? Nee, dan blijft er weinig van de smaak over.


Steviaplanten? Waar kun je ze kopen?

Steeds meer tuincentra verkopen deze groene plantjes. Wil je ze echt gaan gebruiken om in je thee? Dan is de biologische versie een betere keuze.  Bij de Intratuin kost de biologische versie 2 maal zoveel als een gewoon plantje maar het plantje is wel 3 maal zo groot. Ik kwam het groene plantje ook bij andere tuincentra tegen.

Stevia, verveine, citroen melisse en Marokkaanse munt

Ben je een tuinier in spe? Hier vind je meer informatie over hoe je aan het eind van de zomer je plantjes kunt stekken.


Het kost misschien wat tijd, maar thee zetten van je eigen steviaplantje, Marokkaanse munt, Citroen Verveine of Citroen Melisse?

Dat drinkt extra lekker!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page