top of page

Stevige slagroom maken

stevige slagroom maken
Waarom lukt dat vaak niet om te maken. Waarom heeft de bakker wel van die lekkere stevige slagroom. Ik wil ook stevige slagroom! Maar hoe? Stevige slagroom is alleen mogelijk als de slagroom een vetpercentage heeft van 35% of meer. Hoe vetter de slagroom, hoe steviger je het straks op je taart zult vinden, of in je moorkop, soesje of noem nog meer lekkers. Die keuze kun je maken als je soep en sauzen wilt maken, of als het niet zo belangrijk is dat je slagroom iets minder stevig is. Maar stevige slagroom heeft vet nodig. Kies voor vette slagroom en eet dan gewoon een beetje minder.

Het vetgehalte in veel soorten slagroom is in Nederland vaak maar 30% en daarom niet geschikt om echt stevige slagroom te kloppen. Kijk daarom altijd goed op de verpakking hoeveel vet er in de slagroom zit.


Hoe maak je stevige slagroom?


Persoonlijk vind ik de houdbare slagroom van de Aldi heel prettig om mee te werken. Ook Albert Heijn heeft van het eigen merk slagroom met 35% vet. De slagroom van de Aldi echter, voelt steviger aan. Een voordeel erbij is dat het goed houdbaar is en daarom altijd handig om op voorraad te hebben.


Wil je het artikel graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Stevige slagroom kloppen

Tips om stevige slagroom te maken

 1. Laat de slagroom altijd goed koud worden, zet de slagroom daarom tijdig in de koelkast.

 2. Nog beter is om de schaal waarin je de slagroom klopt om te spoelen met ijskoud water of de schaal een tijdje koud laten worden in de koelkast.

 3. Gebruik slagroom met een vetgehalte van 35%, liefst nog hoger.

 4. Wat oudere slagroom houdt de lucht beter vast.

 5. Eventueel kun je slagroom nog licht vetter maken door een klontje roomboter op kamertemperatuur mee te mixen.

 6. Voeg per liter 125-150 gram suiker toe. Witte basterd suiker zal eerder oplossen, maar gewone kristalsuiker zoet ook goed.

 7. Zet de mixer niet op de snelste stand.

 8. Klop niet langer dan nodig.

 9. De slagroom is enkele dagen houdbaar in de koelkast.

 10. Soms doet heel kort mixen na een rustpauze in de koelkast wonderen en is je slagroom opnieuw klaar voor gebruik.

 11. Zelf voeg ik altijd 1 zakje klopfix van dr. Oetker mee per 250 gram.

 12. In België en bij de Makro, verkopen ze slagroom met een vetpercentage van 40%. (Campina in de koeling) Wauw, de slagroom kwam al stevig uit de verpakking en gaf een heel goed resultaat. Zie de foto hierboven. Het lijkt wel een foto van botercrème, maar dat is het zeker niet.

 13. Mix 1:1 mascarpone door de slagroom; een super combi en misschien nog wel lekkerder dan alleen slagroom.Ditmaal gaat het jou ook lukken om stevige slagroom te maken. En geloof me, ook veel bakkers kennen een geheim voor stevige slagroom. Zij kopen het kant en klaar, gezoet en al.


Dat heb jij niet nodig, met deze tips gaat het jou ook lukken.Gerelateerde posts

תגובות


bottom of page