top of page

Taart met kant en knopen

Taart met kant en knopen
Een wandeling tijdens de avond-vierdaagse resulteerde in een onverwacht “met spoed” georganiseerd damesavondje. Nee, die avond kon niet wachten tot na de vakantie, er moest NU ontspannen worden door de moeders. Van uitstel kon geen sprake zijn. Heerlijk, hoewel weinig tijd, een prima reden voor een taartje. Helemaal gelukkig kwam ik vorige week thuis van de Holland Sugar Art beurs met de nieuwe Amy Lacemold van Karen Davies, een prachtige Lacemold welk een deel van de stapel supersnel bijna volledig bekleedt. De mold is van een goede kwaliteit en het begin van de mold past weer op het eind van de mold zodat je een grote taart bijna naadloos kunt bekleden. Hoe ziet dat eruit samen met de molds die ik gemaakt heb van eigen knopen? Het werd deze taart met kant en knopen.
Mold gemaakt met eigen knopen

Van de week las ik iets nieuws: tremperen.  Ik dacht iets anders te lezen: temperen en wat hier beschreven werd snapte ik niet helemaal daarom niet helemaal. Wat blijkt, het is slechts 1 letter verschil; temperen is het chocolade zo bewerken dat het de knak blijft houden als je erin bijt en de chocolade prachtig blijft glimmen. Tremperen echter is de smaak van producten verhogen door het product te besprenkelen met alcohol, suikerstroop of een andere smaakvol vloeibaar product.  Dit wordt vooral gedaan bij nagerechten en gebak. Inmiddels is tremperen geen mysterie meer voor mij; lees hier alles over tremperen. Niet alleen de smaak wordt verhoogd, ook de cake zou minder droog proeven. Dat is leuk om te gaan proberen. Ik bakte de biscuits en vulde de taartjes met abrikozenjam en abrikozencreme. Na het snijden van de biscuits om ze te vullen besprenkelde ik alle open gesneden kanten met Grand Marnier. Heerlijk! Dit is absoluut smaak verhogend, zonder een alcoholachtige smaak te krijgen van het taartje.

Taart met kant en knopen

Voor de bovenkant van het stapeltje, heb ik vele knopen gemaakt met mallen die ik al eerder zelf maakte van kneedbare siliconen.

Taart met kant Karen Davies en knopen

De onderkant is bekleed met de Lacemold van Karen Davies.

“Moeders…. aan tafel”. Ons gezellige avondje kan beginnen.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page