top of page

Taylor Swift koekjes recept met chai


Taylor Swift koekjes recept met chai
Of je nu een echte Swiftie bent of je bent een ware koekenbakker thuis en altijd op zoek naar bijzondere recepten; nou ik heb een bijzonder koekje voor je gevonden! Dit koekjes-recept is van niemand minder dan Taylor Swift! Het recept is al vele jaren geleden op Tumblr verschenen en is razend populair. De koekjes zijn bijzonder omdat de helft van de boter is vervangen door een plantaardige olie en je de inhoud van een zakje chai-thee gebruikt om de koekjes op smaak te brengen. Je proeft het overigens heel subtiel.

Het recept is heel gemakkelijk; ideaal dus om lekker te gaan maken in de vakantie of als je met je vrienden en vriendinnen terwijl je lekker luistert naar de laatste hit van het nieuwe album van je idool! Zet je Spotifylist alvast maar aan; deze Taylor Swift koekjes recept met chai zijn klaar voor je het weet!


Hoe krijg je mooie kleine ronde bolletjes bij een zacht koekjesbeslag

Nog nooit heb ik zo'n zacht koekjesbeslag gemaakt, dit komt door de olie. Je kunt met een lepeltje hoopjes scheppen op de bakplaat maar nog makkelijker gaat het met een (kleine) ijslepel.


Oeps, de koekjes zijn uitgelopen, hoe kan ik mooie ronde koekjes krijgen

De koekjes lopen behoorlijk uit door de boter en olie en verliezen hierdoor een beetje de vorm. Door ze direct na het bakken met een ronde vorm uit te stansen hou je toch een mooi rond koekjes over. Om te stansen is een rondje koekjesvorm ideaal maar een glas of klein schaaltje werkt ook.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Schep kleine hoopjes deeg op een bakvel, met een ijslepel gaat dit het makkelijkste

Taylor Swift koekjes recept met chai

Benodigde ingrediënten voor 18-26 koekjes:

 1. 120 gram ongezouten zachte boter

 2. 120 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

 3. 100 gram fijne suiker

 4. 80 gram poedersuiker (handig om zelf te malen met een koffiemolen)

 5. 2 theelepels vanille exact of 2 zakjes vanillesuiker, maar verminder dan de suiker

 6. 1 groot ei

 7. 260 gram bloem

 8. 2 gram baking soda

 9. 2 gram zout

 10. 1 zakje chai-thee

Voor bovenop:

 1. Poedersuiker

 2. Water of eggnog (Amerikaanse versie van advocaat)

 3. Eventueel wat chai om over het glazuur te strooien


Stans de koekjes zodra ze uit de oven komen voor een mooie vorm

Taylor Swift koekjes recept met chai

 1. Kneed de ingrediënten van de koekjes door elkaar. Het is een vrij makkelijk kneedbaar deeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

 2. Verwarm de oven voor op 160 graden bij een heteluchtoven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Schep hoopjes met een paar theelepels of met een kleine ijslepel. Geef de koekjes veel ruimte op je bakvel want ze lopen erg uit. Duw ze iets naar beneden.

 3. Bak de koekjes in 8-10 minuten tot de randen net lichtbruin worden.

 4. Haal de koekjes uit de oven. De vormen zijn allemaal iets anders. Door ze te stansen met een ronde vorm krijgen ze allemaal weer dezelfde ronde vorm.

 5. Maak een glazuur van poedersuiker en een heel klein beetje water. Schep de glazuur over de koekjes en strooi er eventueel nog wat chai-thee overheen. Laat de glazuur hard worden.

Happy baking!

Taylor Swift koekjes recept met chai

Wat zit er in chai thee?

Chai is een mengsel met sterk geurende kruiden met zwarte thee zoals kaneel, gember, kardemom, zwarte peper, steranijs, kruidnagel, venkel en nootmuskaat.


Thee in je koekje

Ben je niet zo'n chai-fan of heb de thee niet in huis maar je wilt de koekjes gaan bakken? Je kunt natuurlijk ook een andere (kruiden) thee, zoals rooibos, gebruiken maar de smaak zal dan anders worden. In theezakjes is de thee vaak wat fijner gemalen, dat komt bij dit recept goed uit.
Taylor Swift koekjes recept met chai

Chai koekjes van Taylor Swift bewaren

Taylor Swift koekjes recept met chai zijn met een laag glazuur wel een paar weken goed afgesloten houdbaar. Maak je ze op basis van Amerikaanse eggnog dan kun je ze het beste binnen een paar dagen opeten of invriezen voor later.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page