top of page

Zandkoekjes recept


Zandkoekjes recept
Gewone cake, zandkoekjes en appeltaart, dat zijn de recepten die we vroeger thuis bakten. Eenvoudige klassieke Oudhollandse recepten en eigenlijk zo lekker. Het zandkoekjes recept is heel gemakkelijk om te maken, ook om met kinderen te gaan bakken. Vroeger maakten wij rollen van het deeg en rolden dit door de suiker om er vervolgens plakjes van te maken. Natuurlijk kun je met dit zandkoekjes recept alle kanten op wat betreft vorm en hoe groot je ze wilt bakken. Ondanks dat dit koekje zo gewoontjes lijkt en uit eenvoudige ingrediënten bestaat is het zo lekker! Raar eigenlijk dat heel veel recepten uit boter, suiker, bloem, zout en ei bestaan en het toch allemaal zo anders smaakt.

Je kunt het koekjesdeeg uitrollen en er met een koekjes-uitsteker figuurtjes uit steken, je kunt ze met siliconen mallen vorm geven, maar ik maakte ze op de ouderwetse manier: een rol die je in plakjes snijdt. Het deeg rol je door suiker, maar omdat we thuis alleen fijne suiker gebruiken, raad ik je aan de rol door gewone, wat grove suiker te rollen of door kleine parelsuikertjes. Fijne suiker is te fijn voor dit doel.


Kindvriendelijk

Dit recept om zandkoekjes te bakken is zeer kindvriendelijk. Samen zullen jullie verrast zijn door het resultaat. Leuk om op een regenachtige dag samen te maken.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Zandkoekjes recept

Zandkoekjes recept

Benodigdheden voor 24 koekjes:

 1. 200 gram bloem

 2. 150 gram koude boter

 3. 90-100 gram witte basterdsuiker

 4. Snufje zout

 5. Eidooier

 6. Grove kristalsuiker of kleine (parel) suikerZandkoekjes recept

Zandkoekjes recept

 1. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Probeer niet langer te kneden dan nodig. Hou het deeg zo koel mogelijk.

 2. Laat het deeg zodra alles goed gemengd is, minimaal een half uur rusten in de koelkast.

 3. Verwarm de oven voor op 150 graden (hete lucht oven).

 4. Verdeel het deeg in tweeën en rol ze op. Rol de staven door de suiker en snij er plakjes van.  De koekjes lopen nauwelijks uit, maar leg ze niet te dicht naast elkaar op de bakplaat.

 5. Bak de koekjes in ongeveer 17-20 minuten gaar tot ze goudbruin zijn.


Bewaar je zandkoekjes goed afgesloten in een trommel.


Zandkoekjes recept

Gerelateerde posts

コメント


bottom of page