top of page

Zoete romantips om lekker bij te ontspannen


zoete romans over taart chocolade en heerlijke winkels
Zoete romantips om lekker bij te ontspannen
Wat ga je doen deze vakantie? Ga je ver weg op avontuur of vier je vakantie in eigen land, eigen balkon of achtertuin? Lekker lezen in de schaduw, tijd voor jezelf. De plek maakt niet uit. Met een boek in een hoek kun je vrijwel overal ontspanning opzoeken.

Ik hou van thrillers, liefst van Noord Europese, maar af en toe een lekkere luchtige, of komische roman kan ik zeker ook waarderen. Wat zijn nu leuke zoete romans voor thuisbakkers?  Ik heb me er een beetje in verdiept en een aantal hele leuke boeken gevonden.

Wordt je hartslag al lager, liggen je voetjes lekker languit? Laat iedereen je met rust? Mooi, tijd voor één van deze boeken.Met deze acht tips van heerlijke zoete romans kom je zomer relaxt door!

Een hilarisch boek die ik lang geleden gelezen heb en nooit ben vergeten omdat het zo absurd afloopt.  Het leven van een volslanke kookboekenschrijfster draait volledig om voedsel en met name de calorierijke kant. Haar dochter ziet voedsel juist als een kwaadaardig fenomeen. De man van de schrijfster wordt een beetje tussen de twee extremen heen en weer geslingerd en besluit een affaire te beginnen met een magere studente. Oei, dan wordt mamma boos en gaat koken!

“Piece of Kate” van Emily Lichthart

De jonge Emily scheef dit heerlijke boek over een single vrouw die besluit haar leven om te gooien een een taaren webwinkel te beginnen. Dan ontmoet ze een charmante zakenman…… Een verhaal vol taart en vriendschap.


Een review over de boekpresentatie vind je hier.


“De koekjesclub” van Ann Pearlman

Ieder jaar komen 12 vrouwen van de koekjesclub bij elkaar vlak voor de kerst. De dames nemen voor elkaar zelf gebakken koekjes mee. Elk hoofdstuk vertelt het verhaal van een vrouw, haar leven, het verhaal achter haar koekjes. De verhaallijn in het boek wordt bijeen gehouden door de hoofdpersoon. Ik ben momenteel bezig met dit boek. Het is echt een vrouwenboek en gaat over alles wat ons bezig houdt, wat in ons leven of die van onze vriendinnen gebeurt. Behalve de verhalen vind je in ieder hoofdstuk een heerlijk koekjesrecept.  Een smakelijke roman dus.


“Julie & Julia” van Julie Powell

Het boek van de gelijknamige film Julie & Julia. Julie is gebaseerd op 2 ware verhalen. Julie besluit op een dag in een jaar alle recepten van de hilarische Julia Child te maken en hierover te bloggen. Het is een van mijn lievelingsfilms, heel goed geacteerd door Meryl Streep. Het boek is alleen verkrijgbaar in het Engels, al e-Book of tweedehands.

“Chocolate” van Joanne Harris

Vianne krijgt met haar heerlijke chocoladerecepten een Frans dorp in haar greep. Een bijzondere  roman, prachtig geschreven. Misschien heb je de film al eens bekeken met Johnny Depp in één van de hoofdrollen.


Hassan heeft Mumbai moeten verlaten voor Europa. De familie strijkt neer in een klein Frans dorpje. De familie besluit een restaurant te beginnen. Aan de overkant van de weg is echter een gewaardeerd sterrenrestaurant gevestigd. Hoewel zij concurrenten zijn, ziet madame Mallory van het sterrenrestaurant meteen het talent van Hassan. Hassans vader vindt het niets dat Hassan de geuren van zijn jeugd de kerrie en masala wil inruilen voor truffel en tijm. Hassan zet door, vastbesloten om de top van culinair Parijs te halen.  Het boek is als een echte feel good movie verfilmd.


zoete romans over taart chocolade en heerlijke winkels

Engels lezen geen probleem?

Dan nog 2 tips:

Een hele serie vol spannende moordboeken met taart en zoete koek als hoofdingrediënt! Wat dacht je van boeken met titels als Strawberry shortcake murder of Chocolate chip cookie murder.

De boeken zijn vaak het goedkoopst te bestellen via Book Depository.


Mijn vakantie-exemplaar ligt al klaar!


Dit is een van de boeken uit de zoete serie met titels als The loveliest chocolate shop in Paris en Welcome to Rosie Hopkins’ Sweetshop of dreams.  Verhalen waarin cakes en chocolade centraal staan en je thuis mee kunt bakken.


Sophie Kinsella over The loveliest chocolate shop in Paris: “Sheer indulgence from start to finish.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page