Nougatine, het is het zoete knapperig krokante goedje aan de zijkant van een taart met een heerlijke karamelsmaak en de smaak van gebrande nootjes. Dat is slechts een van de mogelijkheden. Je kunt het voor veel lekkers in de keuken gebruiken. In vullingen, snoep, over ijs, voor op brood.
Behalve de heerlijke smaak, geeft het vaak een lekkere bite in bijvoorbeeld een zachte cupcaketopping, over ijs.
Zelfgemaakte nougatine lijkt in niets op het kant en klare zakje nougatine in de supermarkt dat slap van smaak en bite is. Hoe maak je zelf nougatine?
Nougatine hoort thuis op een plekje in je basiskookboek. Echt een krokante smaakgigant die je eenvoudig zelf kunt maken.
Hoe maak je zelf nougatine?
Benodigdheden:
- 100 gram suiker
- 200 gram hazelnoten
Rooster de hazelnoten in een oven op ongeveer 170 graden een klein kwartiertje. (foto is van andere baksel met behalve hazelnoten ook nog amandelen).
Ook kun je de nougatine malen met een (staaf) mixer of blender. Pas dan goed op, je moet tussendoor de de machine steeds stoppen en de nougatine in wording door elkaar roeren; de onderkant naar boven te halen. Anders wordt het een dikke pindakaas-achtige brij. As je het zorgvuldig doet, wordt het fijne nougatine.
Snoep van eigen fabricaat zonder toevoegingen!
super goed idee!! ik kon nergens nogatine vinden en deze is lekkerder! en beter! thanks!! lian
Deze post komt precies op tijd! Kan ineens de kant en klare nougatine nergens meer vinden en wilde het zelf gaan maken…thanx! 🙂
Lekker hoor, maak vooral niet te weinig, kleine stukjes tussendoor als snoepje: heerlijk!
Ik kwam op je site voor je schuim nutella taart. Goed en lekker!!!
Gebruik je biologische noten? ( Piemote streek geeft de beste, daar komt ook de Nutella vandaan)
Je schrijft ” snoep van eigen fabrikaat zonder toevoegingen ” .
Je voegt toch suiker/ caramel toe?
De donkere vorm, die in oa cola zit, heeft een E- nummer.
Wel erg lekker! en een E nummer wil zeggen dat deze is goedgekeurd door de Europese Unie!
Groet,
Rob (diëtist)
Hoi Rob, meestal gebruik ik noten van de grote markt in Rotterdam. Ik zou heel graag volledig bio eten, maar dat is voor mij gewoon vaak te prijzig. Dus dat moet ik concessies doen hier en daar. Net als bij snoepen overigens. Soms wel gezond, soms niet. Als ik overigens voor mijn kinderen iets moet kiezen met een kleur, kies ik vaak de karamelversie. Hoe zie jij dat als diëtist, ik hoop daarmee een betere beslissing te nemen dan alle andere kleuren. Overigens is dat meestal geen cola. :), helaas voor de kids die dat wel vaker in huis glas zouden zien. Groetjes Carola