top of page

Aardbeien met chocolade


Aardbeien met chocolade
Hoewel ik ze vaker gezien heb, heb ik nog nooit aardbeien in chocolade gedoopt. Mooi fruit en chocolade; samen vormt het een klassieke combinatie. Een paar weken geleden was ik in het Londense luxueuze warenhuis Harrods en daar verkochten ze deze blozende aardbeien in chocolade in een zakje. Toen ik het weekend daarop een doos met mooie aardbeien kocht, was ik overstag en ging ik aan de slag. Je kunt de aardbeien dopen in chocolade, maar het is ook heel kleurrijk om ze vervolgens in discospikkels, hagelslag of andere taartdecoratie te dopen.

De aardbeien met chocolade doen het goed als versiering op taarten, cupcakes en desserts; maar in een cupcake bakingcup of mini frietzakje zijn ze heel goed te gebruiken als kindertraktatie op school.


Klusje voor groot en klein

Aardbeien versieren is voor iedereen heel leuk klusje om te doen. Kinderen zullen het geweldig vinden om je te helpen. En misschien is het zelfs een leuk idee om met iets grotere kinderen te maken op een kinderfeestje?


Aardbeien met chocolade en discospikkels

Aardbeien in chocolade

Benodigdheden:

 1. Mooie, liefst zoet aardbeien zonder gekneusde plekjes

 2. Melkchocolade of chocolade naar keuze

 3. Sprinkles, gekleurde suiker, hagelslag, discospikkels of andere taartdecoratie naar keuze

 4. 2 pannen om de chocolade au bain-marie te smelten

Kijk de zomerkoninkjes met chocolade blozen

Zo maak je aardbeien met chocolade en suiker strooisels

 1. Voor dit recept kun je het beste de aardbeien niet wassen, net als de ambachtelijke bakker. Wassen tast de smaak aan en de aardbeien zullen sneller bederven.

 2. Veeg de aardbeien eventueel met een kwastje wat schoon.

 3. Leg een vel bakpapier gereed om de aardbeien straks op te leggen. Zelf heb ik een glazen plaat die ik onder het vel papier leg. Zo kan ik het straks makkelijk naar de koelkast verhuizen.

 4. Vul een klein (borrel) glas met discospikkels.

 5. Verwarm de chocolade au bain-marie en laat de chocolade zachtjes smelten. Wil je echt stevige chocolade die snel hard wordt en een knak geeft bij het eten, dan moet je de chocolade tempereren. Daar zijn twee methodes voor en in dit artikel kun je lezen hoe dit werkt.

 6. Hou de aardbei aan het kroontje vast en doop de aardbei in de chocolade. Schudt de aardbei iets op en neer zodat de overtollige chocolade van de aardbei valt.

 7. Doop de aardbei met de chocolade in de discospikkels of andere versiering en leg het op het vel bakpapier.

 8. Laat de chocolade stevig worden. Dit gaat het snelste in de koelkast.

Aardbeien met chocolade

Aardbeien bewaren

Aardbeien zijn maar kort houdbaar en dan ook nog het liefste in de koelkast. Afhankelijk van de versheid en de kwaliteit van de aardbeien zijn de aardbeien in chocolade en discospikkels 1-3 dagen houdbaar.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page