top of page

Aardbeienmousse met gevriesdroogd fruitpoeder


Gevriesdroogd fruitpoeder zonder dat je het ziet in het dessert
Gevriesdroogd fruit is een bijzonder ingrediënt dat de laatste jaren steeds makkelijker verkrijgbaar is. In de supermarkt vind je een enkele variant, maar wil je echt een ruime keuze hebben dan is online veel meer verkrijgbaar. Droogfruit kan je baksel prachtig versieren en hier en daar een flink smaakbom geven. De laatste weken ben ik de mogelijkheden van gevriesdroogd fruit en de poeder-variant aan het uitproberen. De poedervariant kent overigens ook hartige poeders die ik zelf heel interessant vind. Ik kom hier later nog op terug maar voor nu wil ik graag een recept delen van aardbeienmousse met gevriesdroogd fruitpoeder omdat de poedervariant gemakkelijk een stabiel dessert geeft met kleur en smaak op een natuurlijke manier.

Allemansvriend: de aardbei

Bij het maken van desserts is de aardbei volgens mij de meest populaire vrucht. Ook bij mij; ze zijn prachtig van kleur, glanzen en hebben een heerlijke smaak. Maar ga je aardbeien of andere vruchten fijn maken om in een dessert te verwerken. dan kan het vocht voor wat meer denkwerk zorgen. Hoe krijg je dit vocht stabiel in je dessert.


Maak je deze mousse met fruitpoeder; dan is het enkel kloppen, fruitpoeder en suiker toevoegen naar smaak en mooi opspuiten. Het poeder is droog een sterk van smaak, ik ben zelf geneigd snel teveel te gebruiken.

Normaal klop ik vaak slagroom en mascarpone 1:1 door elkaar. Maar het fruitpoeder absorbeert vocht en geeft stevigheid, daarom is naar verhouding iets meer slagroom gebruikt.


Wat is gevriesdroogd fruit, wat kun je ermee en waar kun je het kopen

Nieuwsgierig, lees in dit artikel meer over deze bijzondere en gezonde variant van fruit.


Fruitpoeder: natuurlijke kleur- en smaakstoffen

Geconcentreerde fruitpoeder geven op een natuurlijke manier veel smaak en kleur aan gerechten

Aardbeienmousse met gevriesdroogd fruitpoeder als dessert

Aardbeienmousse met gevriesdroogd fruitpoeder

Benodigdheden voor 4 desserts:

 1. 200 gram mascarpone

 2. 250 gram slagroom

 3. Gevriesdroogd aardbeien fruitpoeder kant en klaar (zelf malen kan ook maar is iets minder verfijnd en sterk van smaak)

 4. Suiker naar smaak

Ook nodig:

 1. 3 spuitzakken of snoepzakken en een spuitmondje

 2. Sprinkles

 3. Eventueel een stukje gevriesdroogde aardbei of een verse aardbei per dessert

 4. Mooie glazen

Fruitpoeder heeft een intense kleur en smaak

Aardbeienmousse met gevriesdroogd fruitpoeder recept

 1. Klop de slagroom met een schepje suiker tot het bijna stijf is.

 2. Klopt de mascarpone iets los en meng de slagroom hier doorheen.

 3. Verdeel de mix in 2 delen. Meng door één deel 1 theelepel fruitpoeder. Omdat ik meer soorten fruitpoeder heb deed ik dit ook met het tweede deel. Niet ieder poeder geeft veel kleur dus je kunt niet zien dat er gevriesdroogd ananaspoeder door het tweede deel zit. Mocht je meerder smaken hebben dan zou je dit kunnen gebruiken. Een deel fruitpoeder is ook prima.

 4. Mix suiker naar smaak door de mousse. Ja, je mag proeven!

 5. Laat de mix even in de koelkast staan. Ik merkte dat de smaak na een half uurtje iets sterker werd. Doe je te veel poeder in 1 x in de mix, dan kan het ook te sterk van smaak worden. Het is krachtig spul!

 6. Proef na een half uurtje of jij meer smaak wilt. Ik vond dat dit wel kon, het testteam vond dat niet.

 7. Is de mix naar je zin vul dan twee spuitzakken.

 8. Doe het spuitmondje in de derde spuitzak en voeg de twee spuitzakken hierin. Zo kun je in één keer twee kleuren spuiten. Hoe dit werkt kun je hier lezen.

 9. Spuit toeven in de glazen en bestrooi de aardbeienmousse met sprinkles en een stukje verse of gevriesdroogde aardbei en bewaar het tot opdienen in de koelkast.

De toef heeft een roze kleur van gedroogd fruitpoeder

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door de online winkel met een ruime keuze gedroogd fruit en poeders: Droogfruit.

Nieuwsgierig? In de link kun je meer te weten komen over gevriesdroogd fruit.


Groene, rode, roze, gele, oranje experimenten

Momenteel ben ik thuis aan het experimenteren met het gevriesdroogde fruit, diverse fruitpoeders en ook de groentevariant hiervan. Hier kom ik later zeker nog op terug. Wat een interessant, kleurrijk en gezond product om mee te variëren in de zoete- en hartige keuken.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page