top of page

Advocaat truffels met witte chocolade


Advocaat truffels met witte chocolade
Je hebt allerlei soorten truffels. De versie die gemaakt is van cake met een laagje chocolade vind ik misschien wel het lekkerst. Eigenlijk zijn het cakepops zonder stokje en zonder stokje zijn ze veel makkelijker te maken en te presenteren. De truffels zitten een beetje tussen een klein gebakje en een bonbon in wat mij betreft. Voor dit soort projecten, ik noem het vaak knutselen met eetbare ingrediënten, gebruik ik graag een cake uit de supermarkt. Omdat het makkelijk is om op voorraad te hebben en omdat die cakes vaak heel lekker en smeuïg zijn om te verwerken. Voor eenmaal kijk ik niet naar de rij ingrediënten op het etiket. Voor je het weet heb je schaal vol geweldig lekkere truffels met advocaat en witte chocolade. Wie wil proeven?

Advocaatje vs witte chocolade

Niet iedereen houdt van witte chocolade. Zelf vind ik de combinatie van advocaat beter tot zijn recht komen bij witte chocolade. Maar smaak is persoonlijk, dus beslis zelf voor welke chocolade je kiest. Vroeger hield ik niet van advocaat, maar sinds ik het zelf maak is het echt een favoriet geworden bij het bakken en zal geen eigeel meer verspilt worden.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Cake balletjes met chocolade eigenlijk cakepops zonder een stokje

Advocaat truffels met witte chocolade

Benodigdheden voor 12-14 stuks:

 1. 1/2 cake op kamertemperatuur uit de supermarkt, maar homemade kan ook

 2. Eigen advocaat (niet uit de supermarkt, je maakt het zelf veel lekkerder met dit recept)

 3. 200 gram witte chocolade

 4. Sprinkles

 5. Glas

 6. Vork

 7. Bakpapier

Doop de caketruffels in de witte chocolade

Recept caketruffels met advocaat en witte chocolade

 1. Met één cake maak je heel veel truffels. Beslis of je er veel wilt maken of minder. Je kunt ze eventueel ook invriezen voor later. Met een halve cake kun je zo'n 12-14 caketruffels maken.

 2. Verkruimel de cake met de hand en laat eventueel een keukenmachine het fijne werk doen. Maal de cake goed fijn.

 3. Voeg 1,5 eetlepel advocaat toe en meng het geheel. De mix kan nog wel wat advocaat hebben, maar de smaak is persoonlijk dus proeven mag.

 4. Voeg eventueel nog een eetlepel toe als je dit lekker vindt. De cake mag niet te nat worden.

 5. Maak balletjes en laat de cakeballetjes goed afkoelen in de koelkast.

 6. Verwarm de witte chocolade in een glas. Een glas is ideaal om straks de truffels in te laten zakken. Dit kan au bain-marie in een pan en overschenken, maar nog makkelijker gaat het in de magnetron. Verwarm kleine stukjes witte chocolade steeds kort in de magnetron en roer het tussendoor goed door. Witte chocolade kan aanbranden, dus stop op tijd met verwarmen.

 7. Laat de truffels stuk voor stuk in de chocolade zakken met een vork en maak kleine bewegingen zodat de overtollige chocolade weer in het glas zakt. Leg de truffels op een vel bakpapier. Laat de truffels stevig worden, dit gaat iets sneller in de koelkast.

 8. Tijd voor de gele drizzle-strepen. Smelt de chocolade die over is iets en roer hier ongeveer 2-3 theelepels advocaat doorheen.

 9. Trek strepen over de cakeballetjes (drizzle van advocaat) en strooi hier eventueel wat sprinkles overheen.

Advocaat truffels met witte chocolade

Truffels met advocaat koel bewaren of invriezen

Omdat deze truffels advocaat bevatten, moeten de truffels in de koelkast bewaard worden.

Haal de advocaattruffels voor het serveren uit de koelkast, zodat ze even op temperatuur kunnen komen. Hierdoor krijgen ze meer smaak. Je kunt ze ook goed invriezen voor later. Verpak ze dan zorgvuldig zodat ze netjes uit de diepvries komen. Laat de caketruffels langzaam ontdooien in de koelkast. Is de chocolade iets vochtig geworden? Laat de truffels dan kort buiten de koelkast iets opdrogen.


Gerelateerde posts

Comments