top of page

After eight bakje met ijs


after eight bakje met ijs
After eight, je houdt ervan of je vindt ze vreselijk. Toch zullen je gasten verrast zijn om deze ouderwetse chocolaatjes als dessert serveert als dessert Herkennen je gasten ze eigenlijk wel in dit after eight bakje met ijs. Behalve voor ijs kun je natuurlijk ook een andere keuze te maken. Wat dacht je van snelle chocolademousse of vers fruit met een toef slagroom?

Als je van after eight houdt en het leuk vindt hier een dessert van te maken heb ik een knutselrecept voor je. Zo kun je, ook als je niet zo’n thuiskok bent,  iets aparts serveren. Je hoeft niet te koken maar knutselen en plakken met chocolade. Heerlijk een after eight bakje met ijs.Handig tijdens feestdagen en andere feestjes: maak de bakjes een paar dagen eerder. Dan heb je geen last minute-stress.

after eight bakje met ijs

After eight bakje met ijs

Benodigdheden:

  1. Per bakje 5 after eight chocolaatjes. Natuurlijk kun je ook de “after eight huismerk-variant kopen van bijvoorbeeld de Lidl.

  2. Pure chocolade, ongeveer 100 gram

  3. Vulling naar smaak; ijs, chocolademousse, vers fruit

  4. Versier je dessert bijvoorbeeld met deze candy cane met kerst, of paaseitjes met pasen. (deze mini candy cane’s zijn van de Action)

  5. Klein spuitzakje, siliconen spuit, maar voorzichtig met de achterkant van een lepeltje een randje smeren lukt ook!


after eight bakje met ijs

Zo maak je deze after eight bakjes met ijs of andere vulling

  1. Tempereer je chocolade en wacht tot de chocolade 31-32 graden is. Eerder heeft geen zin. Een probleem met de after eight is dat je het niet kunt vasthouden, dan smelt de chocolade.

  2. Toen waren de andere muren aan de beurt. Eventueel kun je een keukenpapiertjes in het bakje stoppen, als een propje. Hier kunnen de wanden een beetje tegen aan leunen en zo vallen je muurtjes niet naar binnen.

  3. Maak je vulling naar wens of koop een heerlijke bak ijs voor in de vriezer.

Belangrijk: Tempereer je chocolade. Getemperde chocolade wordt sneller hard. Dat is handig, anders staan je muurtjes uren later nog steeds niet!  Hoe je chocolade tempereert lees je hier.


after eight bakje met ijs

Na het eten kun je het dessert heel snel op tafel toveren. Versier je dessert met geraspt chocolade, prachtige sprinkles, gesmolten chocolade over je dessert, met candy cane, paaseitjes of andere kleine snoepjes die je mooi vindt.Eet smakelijk. Nice to sweet you!


Inspiratie vond ik bij bij deze Pinterest-pin


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page