top of page

Snelle witte chocolademousse

  • 8 dec 2015
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 dec 2024

snelle witte chocolademousse
Witte chocolademousse, is dat wat de goden bereiden als ontbijt, lunch en avondeten? Veel goddelijke recepten zijn echter gemaakt met rauwe eieren. Rauwe eieren gebruik ik liever niet in de keuken om elk risico van een Salmonella-infectie te vermijden. Deze snelle witte chocolademousse is gemaakt zonder rauw ei. Het is lekker snel klaar, zoet en heeft een heerlijke chocoladesmaak.

Dag eerder bereiden

Heel handig: je kunt het recept een dag eerder bereiden. Zo kun je ontspannen een etentje tegemoet zien en lekker bij je gasten blijven. Ook handig bij feestdagen als Kerst of Pasen.

Nu hoor ik je bijna zeggen: Carola eet jij zulke grote kopjes met snelle witte chocolademousse?


Maar ehhh, zal ik eerlijk zijn? Deze mooie oude vintage kop en schotels zijn niet helemaal gevuld met deze snelle witte chocolademousse. Dat zou echt veel te veel zijn want het is best een machtig toetje. De onderkant is opgevuld met stukjes cake! Een eetbare nep-vulling dus, met hierop een laag witte chocolademousse. Een oplossing voor een onmogelijke grote inhoud van dit kopje.


snelle witte chocolademousse

Snelle witte chocolademousse

Benodigdheden voor 4 grote dessert of 6-8 kleinere desserts

  1. 230 gram witte chocolade van goede kwaliteit in stukjes

  2. 500 ml  slagroom

  3. 1 theelepel vanille extract

  4. 3-4 eetlepels poedersuiker


snelle witte chocolademousse

Zo maak je deze snelle witte chocolademousse

  1. Verwarm de slagroom. Zodra het lijkt te gaan koken mag het gas uit en roer je de witte chocolade en de vanille extract er doorheen.

  2. Roer het geheel goed door tot de chocolade volledig is opgenomen in de slagroom.

  3. Laat het minimaal 8 uur afkoelen in de koelkast. Of nog beter: een hele nacht.

  4. Voeg na het afkoelen de poedersuiker toe en mix het geheel met een garde luchtig, met een zijdezachte structuur.


Rozen

Versier je dessert eventueel met zelfgemaakte roosjes

Wat vind je van de roosjes? Je kunt ze heel eenvoudig maken van fruittella snoepjes. Hoe je ze maakt lees je hier.


Bron: Eén van mijn favoriete blogs; het Noorse Passion for baking white chocolate mousse

Comments


Logo Carola Bakt Zoethoudertjes

ZOET vs HARTIG

RECEPT vs EIGEN WEG GAAN

GEZOND vs ZONDIG 

SNEL KLAAR vs TIKKIE INGEWIKKELD

... maar altijd lekker creatief bezig in de keuken én meestal gaat de oven aan.

Ontvang al dat lekkers zo in je mailbox!

Bedankt voor je aanmelding

Carola van CarolaBaktZoethoudertjes
CarolaBaktZoethoudertjes
CAROLA BAKT ZOETHOUDERTJES

©2025 Carola Bakt Zoethoudertjes 

Carola Bakt Zoethoudertjes is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64248224.

bottom of page