top of page

Bakboeken en meer van deelnemers uit Heel Holland bakt


Bakboeken van deelnemers uit heel Holland bakt
Vanaf 15 december zal de Heel Holland Bakt molen weer volop in beweging komen en ik zit er klaar voor! Het is altijd weer een beetje wennen aan de nieuwe gezichten. Geleidelijk ontstaat er een soort band met de kandidaten. Zij hebben hier natuurlijk geen idee van, maar we leven met ze mee; in goede- en slechte tijden. Toch?

Er wordt druk gepraat op twitter, maar ook bij het koffie apparaat op het werk. Ik vind het super dat we met zijn allen lekker praten over bakken; is weer is wat anders dan klagen over het weer.


Deelnemers uit Heel Holland bakt

Als er dan opeens een winnaar is, voelt het soms een beetje jammer voor degenen die het niet gehaald hebben. Soms waren de kandidaten gewoon net wat minder goede bakkers, maar soms hadden ze gewoon een pechdag. Het zoete leven hoeft niet perse op te houden, als de kandidaat het programma heeft verlaten.


Dat er alleen een zoete toekomst is weggelegd voor de winnaar van Heel Holland Bakt is zeker niet waar. Vandaag ga ik het niet hebben over de winnaars, maar over de kandidaten die het niet gehaald hebben. Natuurlijk weet niet alle informatie van alle kandidaten, dat zijn er inmiddels zoveel!


Niet iedereen heb ik in beeld en ook niet alle ex-kandidaten zoeken de publiciteit. Toch heb ik een paar pareltjes voor je gevonden van ex-deelnemers die het voor elkaar kregen een eigen bak- of kookboek te schrijven of een bedrijfje te starten. Aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom!!Manis ; bakken met een Indische twist van Francis kuijk

Ben jij net als ik een echte HHB fan en volg je het programma al jaren? In het vierde seizoen won Annemarie HHB en stond Francis Kuijk met haar in de finale. Het was echt een nek aan nek race want de dames waren enorm aan elkaar gewaagd. Annemarie won uiteindelijk, maar Francis won ook op een andere manier. volg haar al jaren en ze timmert behoorlijk aan de weg met o.a. haar kookboeken, workshops en inmiddels ook haar eigen bakboek; Manis!

 

Bakken met Ine van Ine Paauw

Het nieuwste bakboek is van Ine, die het tot de halve finale wist te halen. Ik volg haar al jaren en zie lekker veel over de top taarten. Zo bijzonder altijd hoe de Heel Hollandse bakkers ieder onderdeel van de taart zelf maken. Het boek van Ine Paauw is behoorlijk persoonlijk en vertelt over haar jeugd in Dubai en het proces van meedoen met Heel Holland bakt. Een aanrader!

 

Tropisch bakboek Vanessa Pourier

De introductie van deze tropische bakker kan ik met nog herinneren. Met een lekker muziekje via oortjes stond deze dame al te bakken in de keuken. We hebben helaas in het programma niet zoveel van haar mogen zien, maar dat heeft Vanessa Pourier goed gemaakt met een eigen bakboek. Met dit boek heb ik al een paar maal in mijn handen gestaan, het eerste Antilliaanse bakboek op de Nederlandse markt! Op haar instagram kun je zien dat ze het bakken nog niet heeft losgelaten. Vanessa heeft een heel leuk tropisch bakboek ontwikkeld. Tropisch, modern en lekker kleurrijk; net zoals haar persoonlijkheid.

 

Michiel bracht Rotterdam en specerijen in Heel Holland Bakt. De passie voor zijn werk bij een bekend specerijenmerk en zijn talent voor bakken verzamelde zich in dit kook- en bakboek. Ik bakte er eerder dit Chili maisbrood met honing gemberboter uit. Een aanrader, zeker voor personen die graag brood bakken zonder gist. Met dit kook- en bakboek zijn alle maaltijden goed op smaak.

 

Liesbeth Willemars

Liesbeth Alpen kookboek

Liesbeth uit editie 2018 heeft een Alpen kookboek gemaakt, samen met een studievriendin Elisabeth.

Al bij haar presentatie op de televisie vertelde Liesbeth trots over haar roots in Oostenrijk. I

Nieuwsgierig? Je kunt het boek bij haar bestellen via deze link. 

 

Maroeska Metz

Een sterke vrouw; bomvol ideeën en altijd aan het werk. Nederland moest blijkbaar erg wennen aan deze energieke verschijning en weer eens totaal iets anders dan anderen. Maroeska Metz is op kunstzinnig gebied van alle markten thuis.

Ik heb haar bakboek zelf nooit gezien, maar ben wel bekend met haar stijl op de netwerken. Imposant en toch soms verrassend sober. Ik hou ervan.

 

Gwenn Danis

Na zijn bakavontuur bij Heel Holland Bakt is Gwenn Danis een eigen bakblog begonnen en hier heeft hard aan gewerkt. Hij heeft zichzelf de kunsten van de Franse keuken aangeleerd en dit resulteerde in en mooie uitgave van zijn Gwenn’s bakery. Hier moet ik binnenkort nog eens mee aan de slag gaan!

 


Manuela van de Heijden; boek in de maak!

Bakboeken en meer deelnemers van Heel Holland bakt

Al snel naar haar deelname in Heel Holland Bakt maakte Manuela haar droom waar en startte een eigen bedrijf: Het baklokaal in Roosendaal. Hier geeft zij workshopt en dit kan van alles zijn; desembrood bakken of toffe sloffen, maar ook de technische opdrachten uit Heel Holland bakt nabakken met de cursisten. Ook kun je een echte Patisserie-cursus volgen met gasten als Hidde de Brabander. Het jaar 2020 beloofd bijzonder te worden. Manuela is druk aan het werk om een eigen bakboek op de markt te brengen. Manuela is een echte bakkersdochter; het beloofd een persoonlijk boek te worden, vol ouderwets goede recepten en herinneringen aan haar vader. Hier kijk ik echt naar uit!

 

Fina Fona

Fina Fona met verse scones voor een English tea

Fina Fona uit de derde reeks, verzorgd een High Tea op locatie. Ze is onlangs verhuisd en droomt ervan een workshopruimte te bouwen aan haar huis. Zij bakt regelmatig en haar kunstwerkjes kun je dan ook veelvuldig op de netwerken zien. Ook is zij erg actief op haar Facebookpagina waar iedere enthousiaste thuisbakker zich kan aansluiten; Passie & liefde voor Bakken & Koken. Geen boek maar nog steeds wel zoet aan de bak.

 

Marjolein van Till

Bakboeken en meer deelnemers van Heel Holland bakt
Bakboeken en meer deelnemers van Heel Holland bakt

Marjolein van Till uit Ameide heeft een eigen winkel en tearoom geopend, De Bakplaats geheten. Ik volg Marjolein op de netwerken en ze maakt werkelijk prachtige taarten! Dus als je in de buurt bent, of je maakt een lekkere fietstocht door het groene hart; misschien een goed idee om een pauze te plannen in Ameide? Wat bakt Marjolein in de bakplaats?

 

Cas Wolters

Op de foto van links naar rechts: Manuela, Anja, Cas, Fina, Marie Anne en Carola.
Op de foto van links naar rechts: Manuela, Anja, Cas, Fina, Marie Anne en Carola.

Cas Wolters is een megadruk baasje. Als sfeermaker & smaakmaker is hij hard aan het werk. Hij verzorgt  demonstraties, workshops, high tea, kinderfeestjes. Hij is te zien op de televisie in Limburg en binnenkort dus ook bij MAXX. Een tijdje geleden kwam ik hem tegen op een bakbeurs, samen met een clubje taartvriendinnen.

 

Waarom besloot Anja last minute om toch niet mee te doen met het Heel Holland bakt avontuur? Je leest het in een reactie onder dit artikel.

Ex-kandidaten Nicole en Cas (die ook actief is bij o.a. Limburgse televisie) zijn binnenkort te zien met Anna Yilmaz in een bakprogramma in: Bak mee met MAXX. Het programma is te zien vanaf 11 oktober. Wat ze gaan bakken? De Facebookpagina vertelt o.a.van kaneelbroodjes en Amsterdamse koggetjes tot havermoutmuffins en Limburgse vlaai. Dat klinkt als recepten die heel veel fans lekker zullen vinden.


Kim & Kim

Kim & Kim oftewel Kim van Geemen & Kim Biemholt
Kim & Kim oftewel Kim van Geemen & Kim Biemholt

Onlangs ontmoette ik bij een bak- en fotografieworkshop Kim en Kim uit het HHB seizoen van vorig jaar.

Kim G. oftewel; Kim van Geemen. Kims oven gaat nog veel aan, of het nu voor haar zelf is, of als om een cadeau te bakken voor een goede vriendin. Kim geeft bakdemonstraties en is één van de homemade bakkers op de website Homemade chefs. Dit is een nieuw social media platform, waar recepten staan voor echte thuis-chefs met fijne toegankelijke recepten.


Kim B. of Kim Biemholt bakt ook nog regelmatig, maar zal vermoedelijk even een stapje terug doen. Kim verwacht binnenkort haar eerste kindje. Kim volgen? Dat kan via haar Instagram onder de naam: Taartjunkie.

 

HHB? Heb je een poging gedaan en mocht jij niet door naar de volgende ronde? Geen nood; een nieuwe ronde betekent een nieuwe kans!


Heb jij mee gedaan aan de voorronden van Heel Holland Bakt, maar niet door gegaan naar de volgende ronde? Denk je dat je echt talent hebt en wil je heel graag mee doen? Kim van Geemen ging bij haar derde aanmelding door naar de tent. Blijf oefenen en vooral blijven dromen!
 

Sorry Rutger, Menno, Sarena, Annemarie, Hans en Anna

Bakboeken van: Rutger, Menno, Sarena, Annemarie, Hans en Anna
Jullie bikkels zijn verdiende winnaars, maar horen niet in deze rij. Dat je als winnaar slechts één boek uitgeeft waarna je zoete carrière bak-carrière stopt, hoeft overigens zeker niet waar te zijn!

Rutger van den Broek zit momenteel al aan 9 (!) bakboeken, stuk voor stuk hele fijne bakboeken. Je ziet ze bij Carola Bakt dan ook regelmatig voorbij komen.


Menno de Koning heeft naast een bakboek ook een bijzonder kookboek geschreven, met lekker veel Amerikaanse recepten. Een bijzondere uitgave, met prachtige en vaak persoonlijke foto’s!


Sarena Solari is na het bakboek een eigen bedrijf begonnen in het organiseren van reizen naar Italië La mia Italia.


Annemarie Pronk denkt erover om misschien toch nog een boek te gaan schrijven. Ik zeg: DOEN! Haar recepten zijn echt van die lekkere weekendrecepten waar de hele familie blij van wordt. Af en toe is ze nog te zien bij MAXX. Momenteel geeft ze naast haar werk ook workshops en kun je overnachten in haar Bed and brownies.


Hans Spitsbaard heeft zijn studie verruilt en laat zich momenteel omscholen op het gebied van patisserie. Hans heeft een geweldige taartbijbel geschreven; 160 taarten op de manier van Hans en dat betekent zeer mooie; perfecte taarten. Het boek ontving ik vandaag dus een review van de taart bijbel zal snel volgen.


Anna Yilmaz; wat kunnen we van haar verwachten? Anna is regelmatig op de televisie te zien en maar zij werkt ook nog steeds bij defensie. Op de netwerken zie ik regelmatig op de foto met taart, dus zij bakt nog regelmatig. Anna weet wat ze wilt en blijft rustig onder alle aandacht. Deze stoere meid weet haar weg prima te vinden dus dat komt goed. Vanaf 10 oktober bakt ze samen met Cas en Nicole bij: Bak mee met MAXX.


Er zullen nog veel meer oud-kandidaten druk aan de bak zijn na hun avontuur. Ze hebben veel geleerd in de tent, vriendschappen gesloten voor het leven soms en ze hebben lef gekregen om door te zetten en te werken aan hun zoete droom.

Gastbloggen

Ben jij een van de oud deelnemers uit Heel Holland bakt en ben je nog niet uitgebakken?  Laat je ons weten wat je nu doet? Stuur een mail naar carolabaktzoethoudertjes@gmail.com of wat dacht je van een gastblog bij Carola Bakt Zoethoudertjes? Doen!


Comments


bottom of page