top of page

Bakboeken en meer van deelnemers uit Heel Holland bakt


Bakboeken van deelnemers uit heel Holland bakt

Vanaf 15 december zal de Heel Holland Bakt molen weer volop in beweging komen en ik zit er klaar voor! Het is altijd weer een beetje wennen aan de nieuwe gezichten. Geleidelijk ontstaat er een soort band met de kandidaten. Zij hebben hier natuurlijk geen idee van, maar we leven met ze mee; in goede- en slechte tijden. Toch? Er wordt druk gepraat op twitter, maar ook bij het koffie apparaat op het werk. Ik vind het super dat we met zijn allen lekker praten over bakken; is weer is wat anders dan klagen over het weer.


Als er dan opeens een winnaar is, voelt het soms een beetje jammer voor degenen die het niet gehaald hebben. Soms waren de kandidaten gewoon net wat minder goede bakkers, maar soms hadden ze gewoon een pechdag. Het zoete leven hoeft niet perse op te houden, als de kandidaat het programma heeft verlaten.Dat er alleen een zoete toekomst is weggelegd voor de winnaar van Heel Holland Bakt is zeker niet waar. Vandaag ga ik het niet hebben over de winnaars, maar over de kandidaten die het niet gehaald hebben. Natuurlijk weet niet alle informatie van alle kandidaten, dat zijn er inmiddels zoveel!

Niet iedereen heb ik in beeld en ook niet alle ex-kandidaten zoeken de publiciteit. Toch heb ik een paar pareltjes voor je gevonden van ex-deelnemers die het voor elkaar kregen een eigen bak- of kookboek te schrijven of een bedrijfje te starten. Aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom!!
Manis ; bakken met een Indische twist van Francis kuijk

Ben jij net als ik een echte HHB fan en volg je het programma al jaren? In het vierde seizoen won Annemarie HHB en stond Francis Kuijk met haar in de finale. Het was echt een nek aan nek race want de dames waren enorm aan elkaar gewaagd. Annemarie won uiteindelijk, maar Francis won ook op een andere manier. volg haar al jaren en ze timmert behoorlijk aan de weg met o.a. haar kookboeken, workshops en inmiddels ook haar eigen bakboek; Manis!


Bakken met Ine van Ine Paauw

Het nieuwste bakboek is van Ine, die het tot de halve finale wist te halen. Ik volg haar al jaren en zie lekker veel over de top taarten. Zo bijzonder altijd hoe de Heel Hollandse bakkers ieder onderdeel van de taart zelf maken. Het boek is behoorlijk persoonlijk en vertelt over haar jeugd in Dubai en het proces van meedoen met Heel Holland bakt. Een aanrader!

Tropisch bakboek Vanessa Pourier

De introductie van deze tropische bakker kan ik met nog herinneren. Met een lekker muziekje via oortjes stond deze dame al te bakken in de keuken. We hebben helaas in het programma niet zoveel van haar mogen zien, maar dat heeft Vanessa goed gemaakt met een eigen bakboek. Met dit boek heb ik al een paar maal in mijn handen gestaan, het eerste Antilliaanse bakboek op de Nederlandse markt! Op haar instagram kun je zien dat ze het bakken nog niet heeft losgelaten. Vanessa heeft een heel leuk tropisch bakboek ontwikkeld. Tropisch, modern en lekker kleurrijk; net zoals haar persoonlijkheid.


Michiel Sloff met Smaakmakers

Michiel bracht Rotterdam en specerijen in Heel Holland Bakt. De passie voor zijn werk bij een bekend specerijenmerk en zijn talent voor bakken verzamelde zich in dit kook- en bakboek. Ik bakte er eerder dit Chili maisbrood met honing gemberboter uit. Een aanrader, zeker voor personen die graag brood bakken zonder gist. Met dit kook- en bakboek zijn alle maaltijden goed op smaak.
Liesbeth Alpen kookboek

Liesbeth uit editie 2018 heeft een Alpen kookboek gemaakt, samen met een studievriendin Elisabeth.

Al bij haar presentatie op de televisie vertelde Liesbeth trots over haar roots in Oostenrijk. I

Nieuwsgierig? Je kunt het boek bij haar bestellen via deze link. 

Maroeska Metz

Een sterke vrouw; bomvol ideeën en altijd aan het werk. Nederland moest blijkbaar erg wennen aan deze energieke verschijning en weer eens totaal iets anders dan anderen. Maroeska is op kunstzinnig gebied van alle markten thuis.

Ik heb haar bakboek zelf nooit gezien, maar ben wel bekend met haar stijl op de netwerken. Imposant en toch soms verrassend sober. Ik hou ervan.
Gwenn Danis

Na zijn bakavontuur bij Heel Holland Bakt is Gwenn een eigen bakblog begonnen en hier heeft hard aan gewerkt. Hij heeft zichzelf de kunsten van de Franse keuken aangeleerd en dit resulteerde in en mooie uitgave van zijn Gwenn’s bakery. Hier moet ik binnenkort nog eens mee aan de slag gaan!Manuela van de Heijden; boek in de maak!

Al snel naar haar deelname in Heel Holland Bakt maakte Manuela haar droom waar en startte een eigen bedrijf: Het baklokaal in Roosendaal. Hier geeft zij workshopt en dit kan van alles zijn; desembrood bakken of toffe sloffen, maar ook de technische opdrachten uit Heel Holland bakt nabakken met de cursisten. Ook kun je een echte Patisserie-cursus volgen met gasten als Hidde de Brabander. Het jaar 2020 beloofd bijzonder te worden. Manuela is druk aan het werk om een eigen bakboek op de markt te brengen. Manuela is een echte bakkersdochter; het beloofd een persoonlijk boek te worden, vol ouderwets goede recepten en herinneringen aan haar vader. Hier kijk ik echt naar uit!


Bakboeken en meer deelnemers van Heel Holland bakt

Geen boek maar nog steeds wel zoet aan de bak


Fina Fona met verse scones voor een English tea

Fina Fona uit de derde reeks, verzorgd een High Tea op locatie. Ze is onlangs verhuisd en droomt ervan een workshopruimte te bouwen aan haar huis. Zij bakt regelmatig en haar kunstwerkjes kun je dan ook veelvuldig op de netwerken zien. Ook is zij erg actief op haar Facebookpagina waar iedere enthousiaste thuisbakker zich kan aansluiten; Passie & liefde voor Bakken & Koken.