Boeken met lekkere & gezonde recepten

Op zoek naar inspiratie, meer informatie om gezonder en anders te gaan bakken, kom ik bij deze boeken uit. Bakboeken, of een enkel kookboek met eigen ideeën voor koken en bakken.

Wat is gezond voor jou, wat verwacht je ervan. Tot hoe ver wil je gaan. En wat kun je eigenlijk bakken als je geen suiker of zuivel of meer wilt of kunt gebruiken En waarom zou je kokosolie gaan gebruiken?

Volg hier je eigen weg. Lees de ideeën, de alternatieven, volg je eigen gevoel. Zelf probeer ik zoveel mogelijk te lezen en het een plekje te geven in mijn eigen baksels, mijn eigen bakpassie.

Je Food-IQ is er niet zomaar. Het groeit en veranderd steeds een beetje. Het vindt een plekje in je eigen bewustwordingsproces. 


Gezond lekker bakken van Monique van der Vloed

Natuurlijk lekker bakken van Monique van der Vloed.

Voor Monique van der Vloed is betekend het bakken zonder gluten, geraffineerde suiker, of koemelk. maar met natuurlijke ingrediënten.  Monique noemt dit meukvrij bakken.

Meukvrij? Ja, het woord “meuk” is wat Monique uitriep toen ze net was begonnen. Daarmee bedoelde ze dat iets rommel was of als dat er veel kunstmatigheden in het voedsel zaten.  En grappig, ik heb woord inmiddels vaker gehoord.  Zou dat komen omdat Monique van der Vloed enorm populair is? Ze heeft veel fans op haar Facebookpagina Dat maken we natuurlijk lekker zelf die haar boodschap meukvrij eten graag overdragen.

Natuurlijk lekker bakken van Monique van der Vloed is o.a. te koop bij Bol.com. Het word je gratis toegezonden.


Gezond trakteren Amber Albarda

Gezond Trakteren van Amber Albarda. 

Heb jij kinderen die op de basisschool zitten? Je gunt je lieveling echt bijna alles. Maar gun je jouw kind om 9 uur ’s morgen een zak chips of een frietzakje vol snoepjes als traktatie?

Bij mijn kinderen vond deze situatie regelmatig plaats op school. Wat leren wij onze kinderen op school behalve taal en rekenen?

Gaan gezond trakteren en lekker dan niet samen?

Amber heeft in dit leuke vrolijke boekje een hoop leuke en vooral lekkere ideeen om trots iets lekkers te trakteren dat ook nog gezond is én er heel leuk uitziet!

Gezond trakteren van Amber Albarda kost 14,99 en kun je o.a. bestellen bij Bol.com


Power food van Rens Kroes

En ineens was ik ook een groene smoothie aan het mixen. Dat is voor mij het boek Power food van Rens Kroes. Vol gezonde ideeen. En niet alleen voor de die hards die altijd gezond willen eten. Hier en daar breng ik wat extra gezonde toevoegingen in het leven van ons gezin. Energiek, verrassend, lekker en haalbaar. Power food van Rens Kroes is te koop voor 19,95.

Je kunt het onder andere te bestellen bij bij Bol.com,


Gezonder Bakken van Amber Alberda. Amber ontwikkelde een methode om je Food-IQ te verhogen en toch te genieten van heerlijke recepten. Na boeken als “Gezond genieten” en “Eet jezelf mooi, slank & gelukkig komt ze nu met een bakboek. Echt mijn ding! Een dezer dagen volgt een review over dit inspirerende, vrolijke bakboek.

Gezonder bakken is o.a. te koop bij Bol.com.  Het kost 19,99.


Sinds april is dit leuke boek verkrijgbaar. Goed zoet van Nanne Hogeland. Een dik boek met een stevige kaft waaruit je lekker zoet kunt bakken. Zoet maar dan anders! Daarnaast is het lay-out van Goed Zoet ook een genot om naar te kijken!

Overigens is het boek ook interessant als je wat meer lactose- en glutenvrij wilt bakken.

Goed zoet is o.a. te koop bij Bol en wordt gratis thuis gezonden.


Zo Bakt Nederland van Irene Lelieveld is misschien wel het eerste bakboek met “nieuwe ideeën”. Het is een lekker boekje waarmee je bekende Nederlandse recepten leert bakken op een gezondere manier. Wat dacht je van bokkepootjes, Jan Hagel, mergpijpen of slagroomtaart met fruit. Zodra de tweede druk uit is hoop ik je meer over dit bakboek te kunnen vertellen in een review. Zo bakt Nederland is te koop bij Bol.com voor


Natuurlijk eten van Anne Marie Reuzenaar. Gewoon gezond eten. De zin en onzin van voedsel-hypes. Een interessant boek vol ideeën om je eigen levenspatroon hier en daar een beetje bij te schaven tot een gezonder eetgedrag.

Natuurlijk eten is o.a. te koop bij Bol.com voor 19,99.


Het voedselzandloper kookboek van Pauline Weuring en Kris Verburgh is vrij bekend. Kris Verburgh gaf al eerder in zijn boek, de voedselzandloper, nieuwe inzichten van een andere eetstijl. Bijvoorbeeld waarom melkproducten minder gezond zijn als we dachten. Waarom sommige vetten het risico op hart- en vaatziekten kunnen verminderen, of als je regelmatig een glas fruitsap drinkt je 76% minder kans hebt op de ziekte van Alzheimer. Een deel van het boek, is gewijd desserts en lekkere tussendoortjes.

Het voedselloper kookboek is kost 17,95 bij Bol.com.


(H)eerlijk, een boek van Gwyneth Paltrow, actrice en schrijfster. Gwyneth schreef een boek vol glutenvrije en zuivelvrije recepten. Daarnaast vermijd ze suiker. Bij haar recepten streeft ze naar een lage GI index en naar een mooie binnen- én buitenkant.

(H)eerlijk is afgeprijsd en te koop bij Bol.com voor 15 euro.


100% Gifvrij, gezond en slank van Julia Kang. Eigenlijk hoort dit boekje niet in de rij hierboven omdat het niet echt een bak- of kookboek is. Julia beschrijft uitvoerig waarom allerlei gifstoffen die we in ons dagelijkse leven tegen komen ons gewicht beïnvloed. Het boekje heeft mij over allerlei zaken aan het denken gezet. Soms ook tijdens het bakken.

Vandaar dat ik dit boekje toch bij de deze rij met ijzersterke dames wil zetten.

Sommige ideeën van Julia neem ik mee, veel ook niet. Ook als een idee goed voelt, is het niet altijd haalbaar. Of in ieder geval, nu nog niet.: de familie voelt er niets voor (een puber laat zich niet met een BPA-vrije fles naar school gaan), of dat ze zijn gewoon te duur. (natuurlijk zou ik liefst ook altijd 100% biologisch willen eten, maar dat is gewoon erg prijzig) Of de tip werkt niet bij mij: kokosolie smeren om mijn huid accepteert mijn huid niet (heel ongebruikelijk maar het bijt in mijn gezicht).

100% Gifvrij van Julia Kang  te koop via de website van Julia Kang voor  16,95.

Met alle informatie om je heen, bouw je aan je eigen Food-IQ.

Hoe je ook eet en bakt. het is goed als je jezelf kunt zijn. Leef en bak zoals je zelf graag wilt.  De foto’s van de boeken zijn print screens van de webwinkel bol.com

#gezondekeuze

0 opmerkingen

Gerelateerde posts