top of page

Chocolade botercrème maken


Chocolade botercrème maken
Het basisrecept is 1:1 van boter met poedersuiker dat je langdurig klopt. Je botercrème ook pimpen door het te mengen met bijvoorbeeld banketbakkersroom, een maïzenapapje, vers fruit, amandelspijs of met een deel ganache. En dat is de versie die ik je laat zien, want deze smaakt minder boterig en door de hoeveelheid chocolade en cacaopoeder is hij goddelijk. De chocolade botercrème leent zich goed als taartvulling, frosting op of om de taarten stevige toeven op cupcakes.

Twee favorieten in één

Deze vulling is favoriet; een combinatie van botercrème en ganache; de goede eigenschappen van beide vullingen


Waarom je vanillecrème moet zeggen en vooral geen botercrème...

“Botercrème? Dat moet je nooit tegen iemand zeggen!”  las ik 8 jaar geleden op een taartenforum. “Je kunt beter zeggen dat het vanillecrème is.” Dat is één van de dingen die me bijgebleven zijn, want het klopt inderdaad. Om die reden zal niet iedereen even enthousiast je baksel aanvallen. Maar botercrème heb je in vele soorten en maten en deze chocolade botercrème is hier een hele lekkere versie van!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Vorige week gebruikte ik deze crème om mijn  Valentijnstaart te vullen en mee te bestrijken. Gebruik je de chocolade botercrème om een taart te bestrijken, dan zal de de crème aan de buitenkant wat steviger en strakker worden in de koelkast. Onlangs heb ik de crème ook voor toeven op cakejes gebruikt. De cakejes zijn zooooo leuk geworden, je zult er een glimlach van krijgen, ik weet het bijna zeker! Ze komen binnenkort online.

Chocolade botercrème maken

Chocolade botercrème maken

Benodigdheden chocolade botercrème maken

 1. 250 gram slagroom

 2. 250 gram pure chocolade in kleine stukjes

 3. 175 gram zachte boter

 4. 175 gram poedersuiker

 5. 4 eetlepels cacaopoeder

Chocolade botercrème maken
Chocolade botercrème maken

Chocolade botercrème maken

 1. Verwarm de slagroom en zet het vuur uit zodra het slagroom gaat koken.

 2. Roer hier de kleine stukjes chocolade doorheen en blijf roeren tot het een zachte, romige saus is geworden. Je hebt nu ganache gemaakt!

 3. Laat de ganache afkoelen.

 4. Klop de zachte boter op kamertemperatuur met het poedersuiker tot het heel romig is geworden en licht van kleur. Neem hier de tijd voor want de crème wordt een stuk zachter en lekkerder om te eten. Het mixen duurt al snel zo’n 8 minuten.

 5. Voeg tot slot het cacaopoeder toe en de ganache. Is de ganache te stevig geworden of heb je het bewaard in de koelkast, verwarm het kort in de magnetron en roer het goed door. Verwarm het niet te lang, ik denk aan een paar maal 10 seconden. De ganache mag niet heet zijn, alleen ietsje zachter.

 6. Klopt alle ingrediënten romig en je hebt echt de lekkerste chocolade botercrème gemaakt die er is!


Tip: Wil je de chocolalade botercrème een bijzondere smaak geven? Voeg dan bijvoorbeeld een koffielikeur als Kahlua toe, of een zakje oploskoffie door de slagroom voor een mokka-smaak of een snufje chilipoeder voor een lichte tinteling op je tong!


Gerelateerde posts

Σχόλια


bottom of page