Hoe maak je ganacheHoe maak je ganache

Printscreen googleChocolade ganache. Je vindt het op moorkoppen, over en in bonbons. Je vindt het in lagen tussen een taart of macaron. Heerlijk zo’n  donkere of melkchocolade/slagroom laagje.


Maar hoe maak je ganache?

Het recept voor ganache is heel eenvoudig.

Benodigdheden pure of melk chocolade ganache: Slagroom en chocolade 1:2. Oftewel b.v. 150 ml. slagroom en 300 gram chocolade.

Benodigheden voor witte chocoladeganache: Slagroom en witte chocolade 1:3 oftewel 150 ml. slagroom en 450 gram witte chocolade.Hoe maak je ganache

Doe de slagroom en de chocolade naar smaak in een pan. Verwarm de slagroom op een middelmatige stand tot de slagroom bijna kookt.

Nu kan het gas uit. De slagroom is warm genoeg om de chocolade te doen smelten.


Roer totdat de chocolade is opgenomen in de slagroom.


Hoe maak je ganache

Wil je het extra feestelijk maken? Roer dan nog een scheutje likeur naar smaak toe. Bij witte chocolade is dit een minder goed idee, omdat witte chocolade snel lobbig wordt van vocht.

Droge ingredienten als koffie kun je wel heel goed gebruiken. Zo krijgt je ganache een mokkasmaak als je er een goede koffiepoeder doorheen roert.

Gebruik je de ganache als vulling? Heerlijk met wat fijn gemaakte pistache nootjes.


Laat de ganache afkoelen. Eerst in de koelkast en later in de koelkast. Ganache kun je best even buiten de koelkast bewaren voor een aantal uur, maar de slagroom is bederfelijk dus gebruik je het niet, bewaar het dan altijd koel.

Ganache wordt stevig in de koelkast. Wil je het gebruiken, uitsmeren of er toeven van maken? Verwarm het dan kort in de magnetron tot het iets minder stevig is, maar het moet niet vloeibaar worden.


Hoe maak je ganache

In dit recept is de verhouding van ganache iets minder stevig. De verhouding van chocolade en slagroom is 1:1. Dat is handig want anders kun je er minder goed toeven van spuiten. Er is ook nog wat boter aan toegevoegd.

Ganache, heelijk op moorkoppen, maar ook als laag over een cake of aan de bovenkant van een brownie, om koekjes en bonbons in te dopen. Maar ook bij een chocolade fondue.


Chocolade? Is dat niet dat heerlijke goedje dat veel gezonde eigenschappen heeft als je het met mate nuttigt?

#chocolade #frosting #vulling

0 opmerkingen

Gerelateerde posts