Crunchy blauwe bessen plaatcake
top of page

Crunchy blauwe bessen plaatcake


Crunchy blauwe bessen plaatcake
Crunchy blauwe bessen plaatcake
Als kind at ik nooit blauwe bessen. Waren ze eigenlijk wel te koop in Nederland? Ik kende ze alleen maar van Amerikaanse films en series. Ik heb in mijn jeugd dus nooit een cake als deze Crunchy blauwe bessen plaatcake gegeten. Geen probleem hoor, ik haal inmiddels de schade ruimschoots in.

Dat is tegenwoordig wel een beetje anders. Het hele jaar door zijn deze gezonde bessen verkrijgbaar. Een groot deel van het jaar vers en het hele jaar door in de diepvries. Gelukkig maar, ze zijn erg lekker; zoet maar niet te zoet. Daarbij hebben ze een prachtige kleur: blauw welke soms ook prachtig paars wordt, zoals in deze smakelijke plaatcake. En laat paars nu net mijn lievelingskleur zijn.


De blueberry bar is zo’n typisch Amerikaans recept andI love it!  Een geweldig recept om bij je basics te bewaren, want het is echt heel eenvoudig te maken. Relatief weinig moeite voor veel blije gezichten.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

blueberry bars blauwe bessen plaatkoek
Crunchy blauwe bessen plaatcake

Crunchy blauwe bessen plaatcake

Een recept uit het heerlijke bakboek United States of Cakes

Voor 12 stuks, ongeveer 18 x 18 cm (schroom niet om de hoeveelheid zonodig te verdubbelen)


Benodigdheden: Voor het deeg:

  1. 110 gram boter

  2. 105 gram suiker

  3. 3 gram bakpoeder

  4. 200 gram bloem

  5. 1 klein ei

  6. 1/2 – 1 theelepel kaneel

Voor de vulling:

  1. 250 gram blauwe bessen, eventueel 1 doosje blauwe bessen uit de diepvries

  2. Rasp van 1/2 (bio) citroen

  3. Klein beetje citroen sap

  4. 50 gram suiker

  5. 4 gram maizena


crunchy kruimellaag maken voor bleuberry bar

Zo bak je deze blauwe bessen plaatcake met kruimellaag

  1. Verwarm de oven voor op 180 gaden (hete lucht oven) en vet je bakvorm in of bedek het met bakpapier.

  2. Snij de koude boter in blokjes & meng hier alle ingrediënten voor het deeg bij. Kneed het deeg met je vingertoppen. Het wordt kruimelig, maar dat is juist de bedoeling.

  3. Bedek de bakvorm met de helft van het deeg en maak het glad.

  4. Meng de suiker en maizena door elkaar. Voeg hier de blauwe bessen, de citroen- rasp en het sap door. Bedek hiermee je deeg.

  5. Verkruimel nu de tweede helft van je kruimeldeeg over de fruitige vulling.

  6. Bak de plaatcake in ongeveer 40 minuten gaar. Het heeft nu een prachtige goudbruine kleur.

  7. Laat de plaatcake afkoelen.

  8. Bestrooi het eventueel vlak voor het opdienen met poedersuiker.


Dat wordt genieten

Met een toefje slagroom natuurlijk nog meer, maar deze crunchy blauwe bessen plaatcake heeft het zeker niet nodig hoor!

Hmmmm, een lekker bolletje vanille-ijs erbij is natuurlijk ook niet te versmaden. Zeker niet als de plaatcake nog een beetje lauw is.


Geen blauwe bessen in huis? Wat dacht je van perziken (vers of uit blik), kersen (vers of uit de diepvries) of appel met kaneel? Het lijkt me allemaal even heerlijk.


Het recept voor deze heerlijke blueberry bars zijn afkomstig uit United States of Cakes. Een review over dit boek vind je hier.


De uitgeverij van United States of Cakes: Simplify life, onderdeel van Forte Uitgevers

Gerelateerde posts

bottom of page