top of page

Fudge met kruidnootjes en pistachenootjes

Fudge met kruidnootjes en pistachenootjes

Wat zijn die kruidnootjes toch leuk om mee te bakken. Tja, ik ben zo iemand die ze het hele jaar door lust. Iets dat niet iedereen kan waarderen. Deze fudge met kruidnootjes en pistachenootjes zijn lekker snel te maken Ze zijn behoorlijk zoet en door de pistachenootjes krijgt de fudge een mooi kleurtje.
Heb je geen oven? Geen nood want die heb je vandaag niet nodig. Zet alles klaar, en bakken zonder oven dan maar.  

Deze week ontving ik van Bolletje paar zakken mini kruidnootjes. Deze zijn helaas niet verkrijgbaar in de supermarkt. Ze zijn even groot als schuddebuikjes, maar het recept van schuddebuikjes is niet precies hetzelfde als deze mini kruidnootjes.


Onlangs sprak ik een dame van Bolletje en ze zei dat er op dit moment geen markt voor de minikruidnootjes is. Maar is dat ook zo? Zou jij het leuk vinden als er behalve de vele andere soorten kruidnootjes ook mini’s op de markt te koop zijn?

Zelf fudge maken is heel gemakkelijk

Fudge met kruidnootjes en pistachenootjes

Benodigdheden:

 1. 1 blikje gecondenseerde melk

 2. 400 gram witte chocolade

 3. 90 gram pistachenootjes

 4. ongeveer 40 gram kruidnootjes (schuddebuikjes) eventueel grote kruidnootjes in stukjes plus wat extra bovenop de fudge

 5. 2 handjes marshmallows (ongeveer 14 stuks)

 6. 100 gram (melk) chocolade

 7. platte, liefst vierkante vorm bedekt met bakpapier

 8. een 2e schaal

fudge met pistachenootjes

Recept fudge met kruidnootjes en pistachenootjes

 1. Zet alle benodigdheden klaar. Straks als het vuur aanstaat kun je niet zomaar weg lopen om nog iets te pakken.

 2. Warm voorzichtig de gecondenseerde melk met de chocolade in stukjes in een pan. Zowel de gecondenseerde melk en witte chocolade zijn gevoelig voor aanbranden. Roer het geheel dus constant en goed door.

 3. Zodra de chocolade bijna is opgelost mag het vuur uit en roer je nog even door. De mix karameliseert nog een klein beetje verder maar dat ik juist zo lekker. Nu kunnen de stukjes marshmallows er door heen. Roer ze een klein beetje door het mengsel. De marshmallows smelten een beetje maar niet helemaal.

 4. Doe de helft in de schaal die klaar staat. Roer door deze helft de kruidnootjes, roer de pistachenootjes door de andere helft van de mix.

 5. Verspreid de helft met pistachenootjes in het bakblik.Voeg hier bovenop de mix met de kruidnootjes over de eerste helft uit.

 6. Versier de fudge met kleine (in stukjes gehakte) kruidnootjes of rasp/stamp een paar kruidnootjes fijn en gebruik de gestampte of geraspte kruidnootjes over de bovenkant. Duw het een klein beetje in de fudge zodat het er niet meer afvalt.

Fudge met kruidnootjes van Sinterklaas

Is de fudge goed hard? Smelt dan de chocolade au bain Marie of nog liever tempereer de pure of melkchocolade zodat deze hard en stevig zal worden.


Draai de plak fudge met kruidnootjes en pistachenootjes om en smeer de chocolade over de onderkant van de fudge. Laat het hard worden.


Snij de fudge in stukken. Groot of klein, net wat je zelf leuk of lekker vindt.

Geniet van deze gezellige tijd van elkaar en van elkaar. Is het geen Sinterklaastijd meer? Waarom kies je niet voor een ander type koekje in plaats van kruidnootjes. Dit zal zeker zo lekker smaken.


Wat ga jij bakken met Sinterklaas?

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page