top of page

Karamel fudge


Karamel fudge
Fudge zijn heerlijke, iets zachte karamels die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Sommige fudge-recepten bevatten gecondenseerde melk en moet je continue roeren omdat de gecondenseerde melk snel kan aanbranden. Dat is gelukkig niet met dit karamel fudge recept. Bij dit recept roer je de siroop regelmatig door. Je moet wel een beetje in de buurt blijven, maar het gevaar van aanbranden is gelukkig een stuk minder. De karamels zijn iets donker van kleur; dit komt doordat er deels donkerbruine basterdsuiker gebruikt wordt. Je kunt ook voor lichtbruine basterdsuiker gaan of zelfs voor de witte variant, maar dan mis je wel de diepe karamelsmaak. Al met al een lekkere traktatie voor de echte zoetekauw. Er gaat behoorlijk wat suiker in, maar je kunt natuurlijk de stukjes ook bescheiden houden en uitdelen; dat is altijd een goed idee.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Fudge karamels; een perfect cadeau om weg te geven
De suikersiroop begint te bubbelen

Karamel fudge

Benodigdheden:

 1. 300 ml slagroom

 2. 90 ml melk

 3. 75 gram boter

 4. 275 gram suiker

 5. 150 gram (licht) bruine basterdsuiker

 6. Snuf zout

 7. Eventueel spinkles voor wat extra kleur

 8. 20 x 20 cm bakvorm

 9. Thermometer

Karamel fudge

Karamel fudge

 1. Bedek de bakvorm met bakpapier. Is de vorm open, in dit artikel lees je hoe je een open vorm toch kunt bekleden.

 2. Verwarm de slagroom, de melk, de boter het zout en de suikers in een pan. Verhuis de pan naar een klein vuur zodra het gaat koken.

 3. Blijf in de buurt en roer het regelmatig goed door met een houten spatel. De suiker gaat bubbelen en klimt iets omhoog in de pan. Zorg ervoor dat je pan groot genoeg is en hou het vuur laag.

 4. Verwarm de fudge tot 116 graden.

 5. Voorzichtig! De fudge is erg heet! Giet het over in een bakvorm. Bescherm het werkblad eventueel met een onderzetter.

 6. Wil je de karamels versieren, strooi wat sprinkles over de bovenkant voordat het stevig wordt.

 7. Laat de fudge 2-3 uur afkoelen en snij het in stukken naar eigen smaak; groot of klein.

Karamel fudge

Hoe moet je fudge karamels bewaren

Bewaar de stukjes fudge tussen laagjes bakpapier. Zo gaan ze niet aan elkaar plakken. Worden de fudgeblokjes redelijk snel gegeten, dan kun je ze het beste goed afgesloten buiten de koeling bewaren. Wil je er wat langer over doen, dan kun je ze het beste in de koelkast of diepvries bewaren. Bewaar je de homemade fudge te lang in de koelkast, dan zal de fudge wat uitdrogen.


Gerelateerde posts

Comments