Karamel koekjes
top of page

Karamel koekjes


Karamel koekjes
Tijd om even met koffie, thee of een ander drankje te gaan zitten. Je maakt de trommel open en de lucht van verse koekjes komt je tegemoet. Oh jee, is de bodem van je koektrommel in zicht? Tijd voor verse koekjes en zelfgebakken zijn ze het allerlekkerste. Als ik wil gaan bakken maar ik weet niet zo goed wat, dan ga ik vaak koekjes bakken. De meeste recepten voor koekjes bakken zijn heel gemakkelijk en de mogelijkheden zijn oneindig. Daarbij zijn koekjes vaak lang houdbaar; iets dat bij taart, cakes en dessert meestal niet van toepassing is. Alle reden dus om aan de slag te gaan en de koekjestrommel weer te vullen. Met een beetje geluk kun je over een half uur al het eerste koekje proberen als je net als ik niet kan wachten met proeven.

Salted karamel? Kies voor blokjes fudge of karamel met zout.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Karamel koekjes

Karamel koekjes

Benodigdheden:

  1. 250 gram bloem

  2. 7 gram bakpoeder

  3. 125 gram zachte boter

  4. 135 gram lichtbruine basterdsuiker

  5. 2 zakjes vanillesuiker

  6. 1 theelepel koffiepoeder van goede kwaliteit

  7. 1 ei

  8. 130-150 fudge-karamel; zelfgemaakt of uit supermarkt in kleine stukjes

  9. Snuf zout

Rol het koekjesdeeg van de karamelkoekjes tot balletjes

Karamel koekjes

  1. Hak de karamels in stukjes.

  2. Kneed van alle ingrediënten, behalve de karamels, een mooi koekjesdeeg. Voeg de stukjes karamel op het laatst toe. Laat het deeg minimaal een kwartier rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 170 graden bij een heteluchtoven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  4. Haal ondertussen het deeg uit de koelkast en rol balletjes; zo groot als je de koekjes wilt hebben.

  5. Je kunt de koekjes direct afbakken maar ik vind het lekker als ze een beetje dik en chewy worden en niet te snel plat afbakken. Daarom gaan ze als balletje nog zo'n 10 minuten in de koelkast.

  6. Bak de koekjes in 13-15 minuten gaar en lichtbruin.

De stukjes karamel smelten zachtjes in het koekje

Koekjes bewaren

Bewaar je karamel koekjes goed afgekoeld in goed afgesloten trommel of plastic bakje. Daar blijven de koekjes zo'n 3-4 weken goed. Je kunt de koekjes ook goed invriezen voor later.



Gerelateerde posts

bottom of page