top of page

Kerstboom croissant


Kerstboom croissant
Met Kerstmis is het leuk om wat extra's te doen. Alleen al die extra taakjes kunnen wel voor wat stress zorgen. Dat is zeker niet het geval met deze kerstboom croissant. Die is zo gemakkelijk te maken en ze staan heel vrolijk op je ontbijttafel of zomaar tussendoor. Misschien willen de kinderen je wel helpen met maken; dan zijn zij ook lekker bezig op deze feestelijke dag. De kerstbomen van croissants hebben een boomstam van een chocolade rolletje. Verkoopt jouw supermarkt deze niet, er zijn meerdere soorten koekjes die het goed doen als boomstam.

Verse croissants met Kerstmis

Met Kerstmis zijn voor de meeste van ons de winkels gesloten bij het ontbijt. Dat is jammer, want verse croissants zijn natuurlijk het allerlekkerste. Koop je de croissants een dag eerder, bak ze dan met Kerstmis kort in de oven of airfryer. Zo krijgt de buitenkant weer een knapperig korstje.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Van croissant kerstboom maken voor kerstontbijt

Natuurlijke kleurstoffen gebruiken

Eigenlijk vind ik een knalgroene kerstboom mooier, maar door het gebruik van natuurlijke kleurstof is de kerstboom niet felgroen. Meer vloeistof zou een iets groener resultaat geven, maar zelf gebruik ik liever niet te veel kleurstof. Vroeger versierde ik taarten met zelf gekleurde fondant en marsepein; dan zat de kleurstof op mijn vingers en kreeg ik het er met schrobben niet vanaf. Dat wil ik liever niet in mijn lichaam hebben. Zelf eet niet compleet kleurstofvrij, maar hier en daar probeer ik hier wel wat rekening mee te houden.


Meer weten over bakken met natuurlijke kleurstoffen? In dit artikel kun je hier meer over lezen.Doe een beetje glazuur of gesmolten chocolade in de croissant en laat hier een half chocoladerolletje hard in worden

Kerstboom croissant

Benodigdheden 2 kerstboom croissants:

 1. Een mooie croissant

 2. 1 Vegters chocolade rolletje of alternatief

 3. 20-30 gram chocolade naar keuze

 4. 40 gram poedersuiker

 5. 1-2 druppels kleurstof, zelf gebruikte ik natuurlijke kleurstof van PME

 6. Versiering: zachte parels, sprinkles, kleine snoepjes, hagelslag, nootjes, geschaafde amandelen etc.

Een halve croissant met een chocoladerolletje vormt de basis van de kerstboom

Kerstboom croissant recept

 1. Maak de kerstbomen liefst niet te lang van tevoren. Omdat je de croissant doorsnijdt droogt hij sneller uit.

 2. Zet alles klaar; dan kun je de boomstam snel bevestigen en de kerstboom versieren voor de glazuur stevig wordt.

 3. Verwarm de chocolade au bain-marie of verwarm kleine stukjes chocolade in een glas in de magnetron.

 4. Maak een snede met een mes in het midden van de onderkant van de kerstboom en schep hier een lepeltjes gesmolten chocolade in. Je kunt ook glazuur gebruiken, maar dan duurt het een stuk langer voordat dit hard is.

 5. Bevestig het halve koekrolletjes als stam van de kerstboom.  Leg eventueel een lepeltje onder de boom om de stam te steunen tot de chocolade hard is.

 6. Tempereer je de chocolade, dan is de chocolade heel snel stevig. Eventueel kun je de bomen kort in de koelkast kun leggen. Liever niet te lang, de croissant wordt hier niet lekkerder van.

 7. Roer enkele druppels water door het poedersuiker en voeg wat kleurstof toe. Roer tot de glazuur stevig is maar niet zo stevig dat je het niet over de kerstboom kunt verdelen.

 8. Versier de kerstboom croissant naar eigen smaak.

 9. Fijne Kerst en eet smakelijk!


Kerstboom croissant

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page