top of page

Kruidig geroosterde kikkererwten “borrelnoten”


Kruidige geroosterde kikkererwten
Je zit op de bank en wilt wat lekkers. Wortel en komkommer met een licht dipje? Had je dat gisteren al niet? Je kunt tenslotte niet iedere dag een zak chips open maken. Kruidig geroosterde kikkererwten “borrelnoten”? Dan kan wel ieder dag.

Vetvrije appelschips maken is lekker maar het roosteren in de oven duurt best lang.

Wat dacht je van een snack dat eet als borrelnoten? Kruidig kikkererwten uit de oven zijn knapperige geroosterde balletjes. Ze zijn relatief snel klaar en ….. daarbij zijn ze het lekkerst als je ze net hebt gemaakt en dus mogen ze op 😉


Kikkererwten,  we eten ze eigenlijk best vaak bij ons huis. Bijvoorbeeld om humus te maken of falafel. Regelmatig kook ik een grote pan. Of ik wel de gedroogde kikkererwten, kook ze gaar en bewaar ze in porties in de diepvries. Zo heb ik regelmatig een portie kikkererwten voor in de salade.


Kikkererwten nog niet gebakken

En als je dan zo’n pan vol gare erwten  hebt…. loop ik ook vaak langs de pan om een klein handje te snoepen. Een handje bonen of kikkererwten….. sommige gruwelen bij het idee, maar ik vind het heerlijk.

Geroosterde kikkererwten, eigenlijk zijn het na roosteren net kruidige nootjes, maar dan voedzaam. Noem je zoiets niet een superfood snack? Oftewel een trendy naam voor voedsel welke gewoon gezond is en je lichaam het prettig vind als je het gaat snoepen.


Overigens heb je geen extra zout  nodig bij het kruiden. Dat is dus een goed bericht voor als je minder of geen zout wilt snacken!


Het van van de kikkererwten hoef je niet weg te gooien. Bak er deze heerlijke merinques van!


Kruidige geroosterde kikkererwten

Recept Kruidige geroosterde kikkererwten

Benodigdheden:

 1. Kikkererwten, hoeveelheid naar wens. Dit kunnen zelf gewelde en gekookte zijn of een groot of klein blikje goed uitgelekt.

 2. 1 eetlepel olijfolie of andere olie naar keuze.

 3. Eventueel een beetje sap van een citroen of limoen

Kruiden naar keuze bijvoorbeeld:

 1. 1/2 theelepel korianderpoeder

 2. Klein theelepeltje masala poeder

 3. Klein snufje kaneel

 4. 1/8 eetlepel chilipoeder

 5. 1/2 theelepel paprika poeder

 6. Gebruik je fantasie. Wat vind jij lekkere kruiden?


Kruidige geroosterde kikkererwten

Zo maak je deze gezonde kikkererwten snack

 1. Verwarm de oven op 200 graden.

 2. Mix de kruiden door de olie. Eventueel kun je nog een klein scheutje citroen- of limoensap toevoegen. Maar maak de kikkererwten niet te nat, anders moeten ze langer geroosterd worden.

 3. Roer deze mix door de kikkererwten en bak ze in een half uur knapperig in de oven. Zijn ze bij jou  nog niet knapperig? Bak ze dan nog iets langer.

 4. Al graaiend in het schaaltje klinken de geroosterde kikkererwten als borrelnootjes. Je hoort het geluid van knisperend vers geroosterd lekkers.

 5. Ook een dag later zijn ze nog steeds lekker maar wel iets minder knapperig.  Maak je echt lekkere gezonde “borrelnoten”? Waarom eten jullie ze niet met zijn allen op? Pluk de dag.Tip: van Josianne zie bij de reacties: bak je kikkererwten supersnel in een airfryer! 

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page