top of page

Lavendel fudgekoeken


Lavendel fudgekoeken
Lavendel fudgekoeken
Lavendel is een smaak waar je van moet houden.  Niet iedereen eet of drinkt graag “bloemig”. Ik vind het zelf wel lekker, maar graag een beetje subtiel. Visueel gezien vind ik het prachtig. Geen fan? Misschien dat je voor deze Lavendel fudgekoeken ook een uitzondering wilt maken?

Vind je de smaak van lavendel uiteindelijk toch niets? Dan veeg je met je vinger over het chocolade en verdwijnt 95% van de lavendel de gestolde chocoladelaag


Hou je van de smaak van lavendel?

Je kunt met lavendel ook ganache maken . Laat de lavendel in de slagroom op een zacht vuurtje kort trekken. Vervolgens zeef je de bloemen uit de slagroom, voegt de witte of pure chocolade erbij en je hebt een bloemige ganache.


Ganache?

Wat is het en hoe maak je het lees je hier.


Koekbodem voor de fudgekoeken

Lavendel fudgekoeken

Benodigdheden 10-12 stuks:

 1. 75 gram boter

 2. Ongeveer 140 gram biscuit, bastognekoek of koek naar eigen smaak

 3. 1/2 blikje gecondenseerde melk

 4. 200 gram witte chocolade

 5. 2 pecannoten of andere noten naar smaak per koek

 6. Fleur de sel

 7. Gedroogde lavendel

 8. 175 gram pure chocolade

 9. Siliconenvorm of cupucakevorm


Lavendel fudgekoeken
Lavendel fudgekoeken

Recept lavendel fudgekoeken

 1. Maak de koek fijn met een keukenmachine of doe de koek in een plastic zak en slag ze fijn met een deegroller. Verwarm de boter op een zacht vuur. Zodra de boter gesmolten is, kun je hier de kruimels door heen roeren. Heb je een leuke vorm, haal die dan een keer uit de kast en maak daar de koeken in. Heb je geen vorm, een cupcakebakvorm doet het ook!  Leg dan wel een klein rondje van bakpapier onderin zodat je zeker weet dat je het uit de vorm krijgt. Vul je vorm met de kruimels en leg hier 1 of 2 noten naar smaak hierop. Ik koos voor pecannoten.

 2. Verwarm de gecondenseerde melk met de witte chocolade in stukjes. Witte chocolade en gecondenseerde melk branden snel aan, verwarmde twee daarom langzaam en roer het bijna continue goed door. Als het gesmolten is, kun je de fudgesaus over de bodem aanbrengen. Laat de koeken afkoelen in de koelkast.

 3. Verwarm de pure chocolade au bain marie en giet over iedere koek een dun laagje pure chocolade.

 4. Besprenkel de fudgekoeken met gedroogde lavendel en wat fleur de sel.

 5. Laat de lavendel fudgekoeken goed afkoelen. Zo’n 4 uur.Vier de zomer nog wat langer met homemade lavendel fudgekoeken.

Heb je zelf onbespoten lavendel in de tuin?

Droog ze en je hebt het hele jaar door een bijzondere smaakmaker in de keuken, een bijzondere thee of geurende bloemen in je kledingkasten.


Gerelateerde posts

Commentaires


bottom of page