top of page

Paaskuiken cupcakes

Paaskuiken cupcakes
Onlangs had ik een halve spuitzak over met mascarpone-slagroom vulling en ineens wist ik wat ik hiermee wilde maken. Op Instagram had ik grappige paascakejes gezien in de vorm van een kuikentje. Een leuk klusje en heel gemakkelijk te maken. Mascarpone met slagroom is lekker fris, maar je zou ook heel goed basic botercrème of de iets zachtere Italiaanse of Zwitserse botercrème kunnen gebruiken. Botercrème blijft langer goed buiten de koelkast en zakt minder snel in. Leuk om alvast in de paasstemming te komen.

De kinderen vinden het vast heel erg leuk om mee te helpen de paaskuiken cupcakes te maken. De oogjes kun je kant en klaar kopen of zelf maken met royal icing. Ook kun je een klein eetbare pareltje gebruiken als oogje of een stukje dropveter. Gebruik je fantasie!


Zelf gele suiker maken

Gele suiker maak je zelf in een minuut van gewone fijne suiker met een drupje eetbare gele kleurstof. Hoe dit werkt lees je in dit artikel.


Paaskuiken cupcakes eerder maken

Het is handig om de cupcakes eerder te maken, zo heb je met Pasen tijd voor je gasten. Eventueel kun je alle ingrediënten een dag eerder maken en de kuikens met Pasen eenvoudig in elkaar zetten. Dit gaat heel gemakkelijk.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Duw 2 spuitmondjes of stukjes aluminiumfolie langs de zijkanten van de cupcake

Paaskuiken cupcakes

Ingrediënten voor 8 kuikens:

 1. 1/2 recept voor basis cupcakes

 2. 2 spuitmondjes per kuiken cupcake of kleine rolletjes van aluminiumfolie


Voor de gekleurde suiker:

 1. 150 gram suiker

 2. Enkele druppels eetbare kleurstof


Als topping:

 1. OF 300 gram botercreme

 2. OF 150 gram mascarpone met 150 stevige geklopte slagroom gezoet naar eigen smaak


Versiering:

 1. Eetbare oogjes van dr. Oetker of van een bak- en kookwinkel, maar soms ook Action of Xenos. Je maakt zelf volgens dit recept. Ook kun je een gekleurd pareltje gebruiken als eenvoudig oogje. Wellicht werkt een M&M met een pupil getekend met eetbare stift ook.

 2. Platte oranje M&M's of Smarties als snavel en voetjes


Ook de gele suiker kun je eenvoudig zelf maken.

Paaskuiken cupcakes

 1. Maak het beslag voor cupcakes en vul het cupcake-bakblik met bakingcups voor 2/3e met beslag.

 2. Bevestig net iets boven de helft 2 spuitmondjes zodat de cakes de speciale vorm krijgen. Geen spuitmondjes in huis? Probeer de spuitmondjes te maken met aluminiumfolie.

 3. Bak de cakejes volgens recept. Dit is meestal ongeveer 22-25 minuten. Haal de cupcakes direct uit het bakblik anders loop je kans dat de papiertjes los laten. Laat de cakejes afkoelen.

 4. Kies een topping die je wilt gebruiken om op de cakejes te spuiten. Spuit 2 toeven op de cake voor het onder en bovenlijfje.

 5. Duw het cakeje voorzichtig in de suiker iets plat. Het kuiken wordt ineens herkenbaar.

 6. Geef de paaskuiken cupcakes oogjes en voetjes liefst vlak voor het opdienen om te voorkomen dat kleurstof van de voetjes en snavel kleur gaan verlopen.


Paaskuiken cupcakes

Hoe moet je de paascupcakes bewaren

Ga je de paaskuikens niet direct serveren, zet ze dan in de koelkast tot gebruik. Haal ze een klein half uurtje voordat ze gegeten worden uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen. Met name botercrème moet even op temperatuur komen om zacht en romig te worden.

Paaskuiken cupcakes

Bron en filmpje te zien: Caked by Rach

Gerelateerde posts

Bình luận


bottom of page