Perentaart met amandelen en bruine suiker




Perentaart met amandelen en bruine suiker
Hoewel we het hele jaar door peren kunnen kopen is het nu echt perentijd. En oogsttijd zorgt ervoor dat er op dit moment veel soorten peer beschikbaar zijn. Bakken met peer is heel erg lekker, maar bij het bakken met peer moet je altijd een beetje opletten. Zo sappig als een peer kan zijn bij het eten, zo sappig kan hij ook worden in de oven. Een peer bevat veel vocht en laat dit graag los na het bakken. Bijvoorbeeld deze taart is supermooi, maar je moet hem eigenlijk dezelfde dag nog eten, anders maakt de peer de cake vochtig. Daarom heb ik het recept van deze perentaart met amandelen en bruine suiker iets anders aangepakt.

Hollandse peren, hoe leuk is het om die te verwerken in deze geweldig lekkere perentaart.

Om te zorgen dat de cake het vocht dat de peer loslaat tijdens het bakken, is 1/4e deel van het meel vervangen door amandelmeel en ik heb een theelepel custardpoeder (maïzena kan ook) toegevoegd. Dat werkte prima. Door te kiezen voor bruine basterdsuiker geef je een lichte karamelsmaak aan je taart, maar heb het niet in huis, gewone suiker werkt ook.

Zin om al bakkend de herfst in te gaan? Aan de slag!



Beslag voor perentaart in vorm


Perentaart met amandelen en bruine suiker

Benodigdheden voor een springvorm van 23 cm:

  1. 150 gram bloem

  2. 50 gram amandelmeel

  3. 9 gram bakpoeder

  4. 150 gram bruine basterdsuiker

  5. 2 bijna rijpe peren (conference)

  6. 3 eieren

  7. 1 theelepel custardpoeder

  8. Een hand amandelen of noten naar keuze in grove stukken gehakt

  9. 175 gram boter op kamertemperatuur

  10. Snuf zout

Voor bovenop:

  1. 30-40 gram geschaafde amandelen

  2. 1-2 eetlepels suiker

  3. Poedersuiker

Ook lekker bovenop: Snelle karamelsaus. Het recept hiervoor vind je hier.



Perentaart met amandelen en bruine suiker

Zo maak je deze perentaart met amandelen en bruine suiker:

  1. Bekleed je springvorm; zo weet je zeker dat je taart veilig uit de vorm komt.

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden bij een hete lucht oven of op 195 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  3. Klop de boter en de suiker licht en romig; voeg een ei toe en meng dit tot het is opgenomen in het beslag. Ik help het beslag halverwege vaak een keertje en schep de zijkanten met een spatel even op weg. Daarna gaat het vaak direct goed. Voeg hierna ei voor ei toe.

  4. Hak de amandelen grof.

  5. Schil ondertussen de peren en snij ze in grove stukken. Spatel de gezeefde bloem, custardpoeder en bakpoeder, het amandelmeel en het zout door het beslag. Roer voorzichtig de stukjes peer en amandelen door het beslag.

  6. Vul de springvorm en strooi geschaafde amandelen over de bovenkant.

  7. Strooi hier wat suiker overheen en bak de taart in ongeveer 45-50 minuten gaar. Test je taart met een prikker of hij gaar is.

  8. Laat de taart iets afkoelen. Naakt is de taart al erg lekker maar met een laagje karamel over de bovenkant is het feest compleet.

  9. Lauw zou hij ook heel goed kunnen, bijvoorbeeld als dessert met een bolletje ijs.


Strooi vlak voor het opdienen de taart met poedersuiker, voor een extra mooi effect.


#taart

0 opmerkingen

Gerelateerde posts