top of page

Peulvruchten sneller weken


Peulvruchten sneller weken
Regelmatig week ik peulvruchten, want ze zijn heel gezond, zitten vol vezels en vitaminen en ze zijn een goedkoop en lekker alternatief voor vlees. En niet onbelangrijk; ik vind ze heel erg lekker. Peulvruchten weken duurt helaas vaak erg lang en daarom moet je het weken van peulvruchten vaak plannen. Peulvruchten sneller weken, dat zou handig zijn.

Met een klein trucje zijn je peulvruchten al snel zo’n 3 maal sneller geweekt

Gelukkig kan dat een stuk sneller.  Ik leg het je uit, want op deze manier duurt het weken van peulvruchten in plaats van zo’n 8 uur, maar 2-3 uur!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Peulvruchten sneller weken

Peulvruchten sneller weken

Benodigdheden:

  1. Peulvruchten

  2. Grote pan met water

  3. Snufje zout


Peulvruchten sneller weken

Peulvruchten sneller weken

  1. Spoel je peulvruchten om met koud water en zet ze in een grote pan met ongeveer drie maal het gewicht van de vruchten aan water.

  2. Breng het water aan de kook en laat de peulvruchten kort koken, zo’n 5 minuten.

  3. Zet het vuur uit en hou het deksel op de pan.

  4. Door het kokende water wordt het vocht veel sneller door de peulvruchten op genomen. Bij de ene peulvrucht gaat het sneller dan de ander, maar na ongeveer 2-3 uur hebben de peulvruchten voldoende vocht opgenomen om ze te gaan koken.

  5. Mijn ervaring is dat als je pas na een half uur zout toevoegt bij het koken van peulvruchten, ze sneller gaar zijn.


Je bonen nog sneller weken? Kook je peulvruchten in een snelkookpan!

Wat zijn jouw ervaringen? Heb jij nog aanvullende tips? Laat je reactie hieronder achter! Zo helpen we elkaar een handje bij het supersnel koken van peulvruchten!


Peulvruchten zijn veelzijdig

Bonen, je kunt ze bij de maaltijd gebruiken, je maakt er gezonde spreads mee en fleuren je salades op. Wist je dat je er ook heel goed mee kunt bakken? Denk aan zwarte bonen brownies, cake zonder meel maar met kikkererwten of linzencakes. Met het vocht van zelf geweekte kikkererwten kun je meringues maken, dit fenomeen heet aquafaba.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page