top of page

Sloffentaart met Pasen


Sloffentaart met Pasen
Een aantal weken voor Pasen haal ik vaak al wat lekkers in huis. Voor de gasten die komen brunchen, maar ook om mee aan de bak te gaan. Chocolaatjes, kleine snoepversieringen, paaseitjes en holle paaseieren; er is lekker genoeg om een taartje mee te versieren. Soms vul ik holle paaseieren met bijvoorbeeld tiramisu, of met slagroom en advokaat. Deze holle chocolade eieren waren niet zo groot en daarom bleven ze in de verpakking om kleur geven aan deze sloffentaart met Pasen.

De sloffenbodem als ultieme taartbodem voor vrijwel iedere taart!

De bodem is de basis

Wat mij betreft is de sloffentaart de ultieme taartbodem. Hij is rijk van smaak door het amandelspijs en laat zich goed combineren met een frisse frosting, maar ook met fruit, als kwarktaart en  zelfs no bake cheesecakes.


Mascarpone/slagroom vs botercrème

Om de kleur van de zoete versiering tot zijn recht te laten komen, gebruikte ik de combinatie van mascarpone met slagroom en wat frisse rasp van citroen. Hoewel dit een van mijn lievelingsvullingen is, zijn de ingredienten minder sterk dan een vulling met boter. Helaas, maar met een vulling van (deels) botercrème maak ik de mannen bij mijn thuis echt niet blij. Daarbij is een sloffenbodem al behoorlijk machtig en daarom koos ik toch voor deze vulling.


Machtig en prachtig

Je kunt de taart natuurlijk ook in wat kleinere stukken snijden, maak de vulling zoals jij het je zelf lekker vindt, dat is het belangrijkst.


Sloffentaart met Pasen

Sloffentaart met Pasen

Benodigdheden voor 25-27 cm

Voor de slof:

 1. 1/2 recept amandelspijs

 2. 180 gram bloem

 3. 130 gram boter

 4. 75 gram suiker

 5. 60 gram bruine basterdsuiker

 6. 1,5 theelepel bakpoeder

 7. 1 ei

 8. eventueel wat citroenrasp die je over hebt bij het maken van het spijs

 9. snufje zout

Voor de topping:

 1. 250 gram mascarpone

 2. 200 gram slagroom

 3. suiker naar smaak

 4. rasp van 1/2-1 citroen

 5. evt. een deel van de rasp vervangen door homemade lemoncurd of uit pot

Versiering:

 1. Chocolade, disco-spikkels, glanzende parels naar keuze

 2. Sloffenvorm of eventueel kun je ook een cakvorm gebruiken


Sloffentaart met Pasen

Sloffentaart met Pasen

Eerst maak je het amandelspijs volgens het recept die je vindt bij de benodigdheden. Kneedt voor de slof alle ingredienten goed door elkaar en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.


Je kunt de sloffenvorm alvast vullen om het deeg hierin te laten afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven). Bedek de bodem met het amandelprijs ,maar laat de randen van de bodem vrij. Bak de slof in ongeveer 23-28 minuten gaar. Laat de slof minimaal een kwartier afkoelen in de vorm voor je het eruit haalt, anders zal hij breken.


Rasp van citroen of lemoncurd

Laat de slof volledig afkoelen voor je hem een lekkere topping geeft. Klop de mascarpone los, mix de slagroom stijf met suiker naar smaak. Voeg nu de slagroom beetje bij beetje door de mascarpone. Breng de frosting op smaak met fijne rasp van 1 citroen en eventueel wat lemoncurd (lekker!).

Sloffentaart met Pasen

Paastaart versieren

Vul de spuitzak en spuit toeven, toefjes, strepen en rozen met het spuitmondje naar keuze. Versier je paastaart lekker over de top met de versiering die je in huis hebt. Dit kunnen disco-spikkels zijn, pareltjes maar ook hagelslag of een andere broodversiering naar keuze.


Dit leuke taartje verdween in mijn diepvries en haal ik met Pasen er weer uit. Ik ben zooooo nieuwgierig hoe hij smaakt.


Fijne paasdagen!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page