top of page

Snickers meets bounty bars


Snickers meets bounty bars

Op een gezellige High Tea ontmoette ik Annelies.  Iedereen had wat lekkers meegenomen en Annelies presenteerde deze lekkere bars. Hoe ze heten?? Kokosfriandise? Ik noem ze snickers meets bounty bar, want zo smaken ze.

Omdat ik de snickers meets bountybar zo heerlijk vond heb ik Annelies meteen het recept gevraagd. Even later vond ik het recept terug als een foto in mijn mobiel. De foto ontlokte me toch even een lach. Het recept is een kopietje en zit geplakt in een klein mapje. Van die generatie ben ik zelf ook nog. Niks geen internet. Gewoon een map vol verzamelde recepten die je hier en daar krijgt, of die je destijds uit tijdschriften knipte. Niks geen pinterest of eindeloze favorieten in je menubalk. Misschien is het wel een van de redenen dat ik ben gaan bloggen. Recepten doorgeven per blog is zoveel makkelijker dan steeds het recept overschrijven.

Maar proef je iets heel erg lekkers. Vraag dan altijd het recept. De enthousiaste bakker zal altijd verheugd zijn, het is tenslotte een compliment. En jij hebt iets gescoord waarmee je wellicht een favoriet recept voor altijd in huis hebt gehaald. Iets waar je kinderen later een warm gevoel bij krijgen. Ze denken terug aan die tijd,  toen moeder regelmatig dit heerlijke recept maakte.

Het zijn ook juist de recepten die ik in de loop van de jaren vergaard heb, waar ik een zoetere liefde bij voel dan een zomaar een recept van internet. Je weet nog hoe je leven er toen uit zag. Vaak weet ik nog de dag dat ik iets heerlijks proefde en dat ik het recept vroeg. Waar ik toen was. Hoe het recept gegeven werd en door wie.

Het is heel bijzonder, heel waardevol. Je eigen receptenboek die je verzameld hebt in de loop van de tijd. Afkomstig uit de vele vriendschappen in je leven. Diepe vriendschappen of soms vluchtige. Alles in een bepaalde fase in je leven. Te samen vormt het je zoete receptenboek des levens. En misschien is dit recept er wel één van.

chocolade pindakaas kokosbar

Snickers meets bounty bar

Benodigdheden voor een grote doos vol (evt. kun je het recept halveren)

  1. 200 gram volkoren biscuits

  2. 150 gram boter

  3. 100 gram bruine suiker

  4. 3 eetlepels bloem

  5. 1 blikje gecondenseerde melk

  6. 200 gram gedroogde kokos

  7. 300 gram pure chocolade

  8. 2 eetlepels pindakaas

chocolade pindakaas kokosbar

Zo maak je deze Snickers meets bounty bar

Maal de volkoren biscuits fijn met de keukenmachine of sla ze fijn met een keukenroller.

Smelt rustig de boter in de pan. Als de boter bijna is gesmolten mag het suiker, de bloem en de gemalen biscuits erbij. Persoonlijk vind ik de bodem erg lekker, ik denk dat dit vooral door de toevoeging van bruine suiker komt. Maar de bodem is een beetje bros, valt te snel uit elkaar. Net een flinke eetlepel meer boter zou de stevigheid van de bodem wel ten goede komen.

Vul de bodem van je bakblik. Ideaal is een blik van 22 x 22 cm. Deze heb ik niet maar met een beetje creativiteit kom je een eind. Bak de bodem 10 minuten in een oven van 160 graden (hete lucht oven).


Meng de tussenlaag pas als de bodem uit de oven is en al een beetje is afgekoeld. Zodra je de gecondenseerde melk bij de kokos doet absorbeert de kokos de melk en wordt het onhandelbaar. Dus mengen en direct op de bodem smeren!

Het geheel mag opnieuw 10 minuten in de oven. De kokos kleurt een klein beetje goudbruin en het ruikt heerlijk in huis.


De bovenlaag kun je maken als de onderlaag is afgekoeld.

Smelt au bain marie de pure chocolade in stukjes in een pan. Hier mag de pindakaas bij. Verwarm dit op een matige temperatuur tot beide ingrediënten al roerend door elkaar vermengd en gesmolten zijn.

chocolade pindakaas kokosbar

Smeer het naar snickers smakende laagje op de onderlaag en laat het goed afkoelen. Dit gaat wat sneller als je het na afkoelen in de koelkast plaatst.

chocolade pindakaas kokosbar

Een deel werd bestrooid met nougatine, dit heb ik vaak zelfgemaakt op voorraad en is heerlijk, ook op deze snicker meets bounty bar.

Je kunt hier 36 heerlijke blokjes van snijden. Maar je kunt ze natuurijk ook groter of kleiner snijden, net wat je prettig vindt.

Het testteam was razend enthousiast. En zelf was ik ook weer blij verheugd dit heerlijke koekje te mogen proeven.

Bedankt Annelies voor je heerlijke recept!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page